Shop
Attractieve Teunissen eindigt als achtste in Eschborn-Frankfurt

Attractieve Teunissen eindigt als achtste in Eschborn-Frankfurt

Mike Teunissen is als achtste geëindigd in Eschborn-Frankfurt. De 29-jarige Nederlander reed in de heuvelachtige koers een tijdje in een kopgroep, waarna hij meesprintte in de door Jasper Philipsen gewonnen massasprint.

Vijf renners kregen na de start een vrijgeleide van het peloton. Hun voorsprong bedroeg maximaal zes minuten. Op de voorlaatste passage van de Mammolshain werd het tempo omhoog geschroefd en volgden er meerdere aanvallen. Dylan Groenewegen kon dat tempo niet volgen. Mike Teunissen en Sam Oomen zaten mee in een nieuwe vlucht van zestien man, maar ook die groep kon het peloton niet voor blijven. De klassieker eindigde in een traditionele massasprint, waarin de strijdlustige Teunissen naar een achtste plaats sprintte.

"Ik denk dat we over het algemeen goed in koers zaten"

Frans Maassen

Ploegleider Frans Maassen was te spreken over de teamprestatie. "Ik denk dat we over het algemeen goed in koers zaten. In principe hoopten we op een sprint met Dylan als hij het heuvelgedeelte zou overleven. Anders werd het sprinten met Mike. In de heuvelzone werd er flink gekoerst en toen reed er een sterke kopgroep van zestien man weg. Mike en Sam zaten daar mee. Dylan kon helaas niet meer terugkeren na het middengedeelte. De samenwerking was niet super in die kopgroep, dus Mike heeft ook wat minder gedaan om zijn kansen niet helemaal op te offeren. Uiteindelijk kwam alles terug samen en kwam Mike helaas niet helemaal goed uit in de sprint. Daar had een hogere eindnotering in kunnen zitten."

 / 

Gerelateerde updates