Anna Henderson pakt tweede plek in proloog Baloise Ladies Tour

Anna Henderson pakt tweede plek in proloog Baloise Ladies Tour

Anna Henderson heeft in de proloog van de Baloise Ladies Tour een knappe tweede plek behaald. De Britse kwam een kleine twee seconden tekort om er met de overwinning vandoor te gaan. De Duitse Lisa Klein trok aan het langste eind en pakte de eerste plaats.

"Dit waren de langste twee uren van mijn leven."

Anna Henderson

De proloog stond al van tevoren rood omcirkeld in de agenda van Team Jumbo-Visma Women. De ploeg was gebrand om een goed resultaat te behalen in de korte tijdrit van 3,8 kilometer met start en finish in Utrecht. Henderson mocht als eerste renster van de zwart-gele formatie het startpodium afrijden. De Britse zette direct een snelle tijd neer waar niemand dicht in de buurt leek te komen. Het was uiteindelijk wachten tot de laatste renster van de dag, die de tijd van Henderson nipt verbeterde. “De afgelopen twee uur waren de langste van mijn leven. Het was ontzettend spannend. Ik ben onwijs trots op dit resultaat en kijk uit naar de komende dagen.”

 / 

Ploegleider Lieselot Decroix kijkt terug op de proloog. “Het is net niet gelukt om de eerste plek te pakken, maar dit is een hele mooie prestatie van Anna. De andere meiden hebben vandaag ook heel solide gereden. Dat geeft ons alleen maar meer motivatie om het de komende dagen nog beter te gaan doen. De ploeg heeft laten zien dat ze in vorm zijn en dat er genoeg mogelijkheden zijn voor het algemeen klassement.”

Gerelateerde updates