Shop
Wout van Aert pakt draad weer op in Tour of Britain

Wout van Aert pakt draad weer op in Tour of Britain

Wout van Aert zal aan de start van de Tour of Britain staan. De 26-jarige coureur gebruikt de meerdaagse wedstrijd als laatste voorbereiding op de WK Wielrennen in thuisland België, maar dat betekent niet dat hij zonder Britse ambities zijn rugnummer opspeldt.

Explosieve klimgeiten zullen reikhalzend uitkijken naar de eerste koersdagen. De eerste twee ritten omvatten veel korte, venijnige klimmetjes. De derde etappe is een ploegentijdrit van achttien kilometer. Rit vier is de koninginnenrit, met twee bergen van de eerste categorie en twee van de tweede categorie. Het tweede deel van de week vindt deels plaats in Schotland. Het parcours blijft heuvelachtig, maar is meer weggelegd voor (sterke) sprinters.

Van Aert heeft bewust gekozen voor de Tour of Britain. “Oorspronkelijk bestond het tweede blok uit de Dauphiné, de Tour en Tokio. Dat waren maar drie koersen, maar wel zware. We wilden een zo lang mogelijke break tussen de Spelen en het WK. Daarom hebben we gekozen voor de Tour of Britain, die valt later dan de Benelux Tour.”

"Het moet haalbaar zijn om in beide WK-disciplines goed voor de dag te komen"

Wout van Aert

De wereldkampioenschappen en Parijs-Roubaix zijn vervolgens de hogere doelen. “Door de voorbereiding die ik nu doe, moet het haalbaar zijn om in beide WK-disciplines goed voor de dag te komen”, aldus Van Aert. “Ik geloof dat ik in beide onderdelen ook een kans heb. Ik heb mijn tijdrittrainingen zeker niet verwaarloosd. Maar de intensiteit waarmee ik nu train is toch vooral met de focus op de wegrit. Explosiviteit staat daarin centraal. En dat is ook nodig als je in Leuven wil scoren.”

Naast Wout van Aert keert ook Tony Martin terug in het wielerpeloton. De Duitser rijdt zijn eerste koers sinds zijn noodgedwongen opgave in de Tour de France. George Bennett en Pascal Eenkhoorn zullen Van Aert ondersteunen in de lastige finales. Gijs Leemreize en Chris Harper maken het team compleet.

Selectie Tour of Britain

Wout van Aert

Chris Harper

Pascal Eenkhoorn

Gijs Leemreize

Tony Martin

George Bennett

Gerelateerde updates