Shop
Van der Sande staat voor rentree in Ronde van Noorwegen

Van der Sande staat voor rentree in Ronde van Noorwegen

Dinsdag 24 mei staat met rood omcirkeld in de agenda van Tosh Van der Sande. De Belg, die sinds dit jaar in Nederlandse dienst rijdt, maakt in Noorwegen zijn rentree na een periode van blessureleed.

Bijna twee maanden geleden ging het voor Van der Sande mis. De Belg was bezig aan een sterk eerste voorseizoen voor Team Jumbo-Visma, tot hij in de E3-prijs viel en zijn elleboog brak. Voor Van der Sande, juist gehaald als versterking voor de klassieke kern, was het alles behalve een gedroomde start. “Ik ben toch wel teleurgesteld in mijn start van het seizoen. Het doel was om top te zijn in de klassieke periode. Alles liep perfect. Als je dan valt, is dat vooral mentaal zwaar.”

Na twee weken binnenzitten kon de onfortuinlijke renner zijn training hervatten. Ook dat viel niet mee. “Ik dacht dat het goede gevoel snel terug zou komen. Dan merk je toch dat een breuk en een operatie met narcose erin heeft gehakt. Sinds vorige week heb ik dat goede gevoel gelukkig weer en ben ik klaar om te koersen.”

"Het parcours in Noorwegen ligt mij wel goed, denk ik"

Tosh Van der Sande

Dat Van der Sande terugkeert in de Ronde van Noorwegen doet hem goed. Het verleden heeft immers uitgewezen dat hij goed uit de voeten kan op de Noorse wegen. “Het parcours in Noorwegen ligt mij wel goed, denk ik. Het is niet te lastig, maar ook zeker niet te gemakkelijk. Er zijn ook altijd wat ‘punchy’ aankomsten of sprints met een kleinere groep. Dat zijn dingen die goed bij mij passen.”

Ook dit jaar ligt de renners in Noorwegen een uitdagend parcours te wachten. Meteen op de eerste dag is er een lastige aankomst heuvelop. In de derde rit moeten de klassementsrenners aan de bak met een finish op een beklimming van eerste categorie. Ook voor de andere ritten heeft de organisatie een lastig parcours uitgetekend. De glooiende Noorse wegen nodigen in ieder geval uit om te koersen.

“Ik denk dat ik in Noorwegen nog niet voor persoonlijke ambities moet gaan. Dat is iets voor later in het seizoen. Als team kunnen we voor ritzeges gaan. Het parcours is pittig, maar niet overdreven. We gaan het rit per rit bekijken en proberen er eentje mee te pakken.”

 / 

Van der Sande durft ook al verder te kijken dan Noorwegen. “In de Ronde van Zwitserland hoop ik weer echt op niveau te zijn. Er ligt daar een aantal aankomsten dat mij goed moet liggen. Ook het Belgisch kampioenschap staat hoog op het lijstje. Later in het seizoen wil ik goed zijn tijdens de koersen in Canada en de Benelux Tour. Het is nog een lang seizoen met nog veel koersen. De ambitie is om koersen te winnen. Dat is ook het doel wat ik me vooraf had gesteld”, aldus Van der Sande.

Selectie Tour of Norway (24/05-29/05)

David Dekker

Michel Hessmann

Timo Roosen

Mike Teunissen

Nathan Van Hooydonck

Tosh Van der Sande

Gerelateerde updates