Van Aert gaat met goede vorm voor winst in Milaan-San Remo

Van Aert gaat met goede vorm voor winst in Milaan-San Remo

Wout van Aert verdedigt zaterdag zijn titel in Milaan-San Remo. Een paar dagen later staat Team Jumbo-Visma aan de start van de Belgische eendagskoers Brugge-De Panne.

Milaan-San Remo

Het parcours is 299 kilometer lang en eindigt net zoals vorig jaar via de beklimmingen van de Cipressa en de Poggio met een duikvlucht naar de finish op de Via Roma.

Voor Team Jumbo-Visma en Wout van Aert is winnen het enige doel. Ploegleider Arthur van Dongen: “Met Wout hebben we de winnaar van vorig jaar in de gelederen en een renner die in een uitstekende vorm verkeert. Het doel is uiteraard weer om voor de winst te gaan. Hij is klaar om de rol als medefavoriet waar te maken en heeft alle kwaliteiten om de koers op verschillende manieren te winnen. Voor deze lange koers is het in eerste instantie belangrijk om zo fris mogelijk aan de finale te beginnen.”

"Milaan-San Remo is een speciale koers die mij wel ligt"

Wout van Aert

Van Aert ziet ook genoeg mogelijkheden waarop hij om de winst kan strijden. Na twee etappeoverwinningen in Tirreno-Adriatico, kijkt hij vol goede moed naar komend weekend. “Milaan-San Remo is een speciale koers. De lengte van het parcours zorgt ervoor dat je niet zomaar al vroeg kunt ontsnappen. Sommige renners vinden dat misschien minder leuk dat er weinig gebeurt. Ik vind het juist mooi dat de wedstrijd in een kwartier tijd helemaal ontploft. Deze manier van koersen ligt mij wel. Ik heb laten zien in Strade en de Tirreno dat ik meekan in slotklimmen en dat ik een sterke eindsprint heb.”

Uiteraard zullen onder anderen Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe weer geduchte tegenstanders zijn. “Ik denk dat wij als ploeg onze verantwoordelijkheid moeten durven nemen, maar het is wel duidelijk dat ik niet de enige favoriet ben. We zijn niet van plan om heel de dag alleen op kop te rijden. Ik ben daarom wel benieuwd hoe andere ploegen de koers gaan oppakken.”

Brugge-De Panne

Een paar dagen later starten Olav Kooij, David Dekker, Nathan Van Hooydonck, Pascal Eenkhoorn, Jos van Emden, Christoph Pfingsten en Maarten Wynants in Brugge-De Panne. De race van een kleine 204 kilometer eindigt met een circuit van 45 kilometer dat driemaal verreden wordt. Zoals elk jaar is de kans groot dat ook deze editie de wind een rol gaat spelen. Het peloton rijdt door De Moeren, waar het vaak hard waait.

Met onder anderen de jongelingen Kooij en Dekker rijdt de geel-zwarte formatie met twee renners die een sterke sprint in de benen hebben.

Selectie Milaan-San Remo

Wout van Aert​​

Edoardo Affini​

Jos van Emden

Christoph Pfingsten

​​ Sam Oomen

Paul Martens

Timo Roosen

Selectie Brugge-De Panne

Olav Kooij

David Dekker

Nathan Van Hooydonck

Pascal Eenkhoorn

Jos van Emden

Christoph Pfingsten

Maarten Wynants

Gerelateerde updates