Shop
Toekomstig prof Staune-Mittet vol energie richting thuiskoers

Toekomstig prof Staune-Mittet vol energie richting thuiskoers

Team Jumbo-Visma neemt van vrijdag 26 tot en met maandag 29 mei deel aan de Tour of Norway. Johannes Staune-Mittet, normaliter uitkomend voor het Jumbo-Visma Development Team, maakt in zijn thuisland andermaal zijn opwachting tussen de profs.

De 21-jarige Noor rijdt sinds 2021 in de kleuren van Team Jumbo-Visma. Aankomend seizoen maakt hij de definitieve overstap van het talententeam richting de hoofdmacht van de Nederlandse wielerploeg. “Dat is iets waar ik uiteraard erg naar uitkijk. De integratie van jong talent verloopt bij deze ploeg erg soepel, mede vanwege de kansen die renners van het Development Team krijgen op het hoogste niveau.”

De Tour of Norway begint aankomende vrijdag met een proloog in Bergen, waar de meet is getrokken op de top van Mount Fløyen. Die klim zal bij menig wielerliefhebber nog vers in het geheugen zitten, omdat er in 2017 de WK-tijdrit werd afgewerkt. Etappe twee, drie en vier kennen allen een verraderlijk parcours met de nodige hoogtemeters.

"Ik hoopte al dat deze koers in mijn programma zou passen"

Johannes Staune-Mittet

“De organisatie heeft een mooi parcours uitgetekend”, stelt Staune-Mittet. “Hopelijk spelen de weersomstandigheden mee, dan wordt het een wielerfeest met een hoop enthousiaste mensen langs de kant. Mijn familie komt ook kijken. Dat motiveert me uiteraard extra. Ik hoopte aan het begin van het jaar al dat deze koers in mijn programma zou passen.”

De jonge Noor keert net terug van een hoogtestage. “De afgelopen drie weken ben ik op hoogte geweest. Daar heb ik zelf voor gekozen in het kader van mijn persoonlijke ontwikkeling. Normaliter kom ik vermoeid terug van een intensief kamp, maar nu neem ik alleen maar positieve energie en kracht mee. Ik ben benieuwd hoe het lichaam in deze koers gaat reageren op de afgelopen periode van training.”

De runner-up van de meest recente editie van de Tour de l’Avenir reed dit seizoen in O Gran Camiño en Settimana Internazionale Coppi e Bartali al tweemaal eerder een etappekoers met renners van het WorldTour team. “In die wedstrijden leer je als jonge renner heel veel. In Spanje was het bijvoorbeeld geweldig om een steentje bij te dragen aan de eindoverwinning van Jonas Vingegaard. Dat is voor jonge renners behoorlijk waardevol. Ook in de Tour of Norway staan we weer met een sterk en gebalanceerd team aan de start. Als Team Jumbo-Visma mogen we altijd mikken op het hoogst haalbare resultaat”, spreekt Staune-Mittet uit.

Naast Staune-Mittet maken ook Mick en Tim van Dijke, Tosh Van der Sande, Attila Valter en Gijs Leemreize deel uit van de zeskoppige selectie van Team Jumbo-Visma voor de Scandinavische koers.

Gerelateerde updates