Team Jumbo-Visma Women spreidt kansen in Baloise Ladies Tour

Team Jumbo-Visma Women spreidt kansen in Baloise Ladies Tour

Terwijl de helft van Team Jumbo-Visma Women zich bevindt in de Giro d’Italia Donne gaat de andere helft deze week van start op Nederlandse bodem tijdens de Baloise Ladies Tour. De selectie voor deze internationale vierdaagse, met etappes in België en Nederland, bestaat uit Anna Henderson, Aafke Soet, Karlijn Swinkels, Jip van den Bos, Romy Kasper en Pernille Mathiesen.

“We hebben een sterk team waarmee we met name focussen op een goeie proloog en tijdrit”, vertelt ploegleider Lieselot Decroix. “We starten niet met één uitgesproken kopvrouw. We willen zoveel mogelijk kansen hebben om in de eerste plaats een rit te winnen en wie weet ook het algemeen klassement. We hebben zeker drie of vier rensters die we daarvoor uit zouden kunnen spelen.”

De Baloise Ladies Tour trapt donderdagavond af met een proloog in Utrecht gevolgd door een 112 kilometer lange etappe op vrijdag in het Belgische Eeklo. “We verwachten al veel van de proloog, daar ligt onze eerste focus”, vervolgt Decroix. “Op de plaatselijke ronde in Eeklo zou vrijdag de wind een grote rol kunnen gaan spelen en er zijn veel versmallingen in het parcours. Een kwestie van attent voorin zitten en aanvallend koersen. Als het een sprint gaat worden hebben we een mooi team om onze sprinttrein mee te oefenen.”

 / 

Zaterdag zal de beslissende dag worden voor het algemeen klassement. De rensters beginnen de dag aan de kust in Cadzand met een 82,4 kilometer lange etappe eindigend op een lokale ronde in Knokke Heist. In de Belgische kustplaats staat later die middag tweede tijdrit van 11,5 kilometer op het programma. Op zondag zal in de laatste etappe over 121 kilometer het definitieve eindklassement opgemaakt worden op de finishstreep in Zulte. Decroix: “Zaterdagochtend is er eerst een vlakke rit in lijn langs de kust en in de middag opnieuw een tijdrit. Deze is Karlijn op het lijf geschreven. Een dag waarop twee ritten plaatsvinden zijn wel altijd pittige dagen. De laatste dag zijn er wat meer kasseien en korte hellinkjes. Daar kan het eigenlijk nog alle kanten uit. Het eindklassement zal waarschijnlijk worden beslist in de tijdrit en de laatste rit.”

Baloise Ladies Tour (8/7-11/7)

Anna Henderson

Aafke Soet

Karlijn Swinkels

Jip van den Bos

Romy Kasper

Pernille Mathiesen

Gerelateerde updates