Shop
Team Jumbo-Visma Women maakt zich op voor Simac Ladies Tour en GP de Plouay

Team Jumbo-Visma Women maakt zich op voor Simac Ladies Tour en GP de Plouay

Komende week start Team Jumbo-Visma Women in de Simac Ladies Tour. In de rittenkoers op Nederlandse bodem wordt kopvrouw Marianne Vos ondersteund door een sterke selectie met allrounders. Aansluitend staat de vrouwenformatie van de Nederlandse ploeg aan de start van de Franse eendagskoers GP de Plouay.

Naast een proloog en tijdrit krijgt het vrouwenpeloton in de Simac Ladies Tour vier etappes voorgeschoteld. “Het zijn mooie etappes waarin we onze sterke punten uit kunnen spelen”, vertelt ploegleider Marco Postma. “Marianne is onze kopvrouw, maar we hebben als team meer troeven om uit te spelen. Als team gaan we agressief koersen en kansen creëren en pakken waar dat kan. We hebben hiervoor een groep sterke rensters die in de vlakke tweede en vierde etappe goed uit de voeten kunnen, maar in de zware en heuvelachtige etappes ook hun mannetje kunnen staan. Als team kijken we erg uit naar deze mooie Nederlandse wedstrijd. Iedereen is gemotiveerd om zich in eigen land te laten zien.”

Zo verheugt ook Karlijn Swinkels zich erop om in eigen land te koersen. “De Simac Ladies Tour is altijd een van de leukste koersen van het jaar. Er is voor iedere soort renster een etappe. Een proloog, een tijdrit, een aantal sprints en de nodige hoogtemeters. Dat maakt het supermooi. Ik kijk het meest uit naar de proloog en de laatste twee etappes. Die bieden veel kansen omdat het veel draaien en keren is. Ik denk vooral dat we met een compleet team aan de start staan, zodat we voor elke etappe mee kunnen doen voor de prijzen.”

Na de Olympische Spelen en een trainingskamp op hoogte maakt ook Marianne Vos haar opwachting in de etappewedstrijd. “Het is leuk om weer eens in Nederland te koersen en het etappeschema is erg gevarieerd. Daarin liggen mooie kansen om ons als ploeg te tonen en te proberen voor een etappezege te gaan. Ik ben net terug van hoogtestage en het is mooi om weer een wedstrijd in te gaan met de ploeg. Ik heb er heel veel zin in.”

Naast Vos en Swinkels bestaat de selectie voor de Simac Ladies Tour uit Teuntje Beekhuis, Anouska Koster, Pernille Mathiesen en Romy Kasper.

Aansluitend op de Nederlandse wedstrijd zal Team Jumbo-Visma Women maandag aan de start verschijnen van GP de Plouay. In de Franse eendaagse wordt de geel-zwarte formatie vertegenwoordigd door Anna Henderson, Aafke Soet, Amber Kraak, Riejanne Markus, Nancy van der Burg en Julie Van de Velde

Simac Ladies Tour (24/08 - 29/08)

Marianne Vos

Teuntje Beekhuis

Karlijn Swinkels

Anouska Koster

Pernille Mathiesen

Romy Kasper

GP de Plouay (30/08)

Aafke Soet

Amber Kraak

Anna Henderson

Riejanne Markus

Nancy van der Burg

Julie Van de Velde

Gerelateerde updates