Shop
Team Jumbo-Visma Women klaar voor nationale kampioenschappen

Team Jumbo-Visma Women klaar voor nationale kampioenschappen

Het is de week van de nationale kampioenschappen. We trappen af in Nederland en België met de individuele tijdrit en dit weekend staan voor de rensters van Team Jumbo-Visma de wegrit in Nederland, België en Duitsland op het programma.

Morgen zullen Karlijn Swinkels en Riejanne Markus het team in Nederland vertegenwoordigen tijdens de 32 kilometer lange tijdrit in Emmen. Tegelijkertijd rijdt Julie Van de Velde de race tegen de klok in België.

Aankomend weekend staat in het teken van de wegwedstrijd. Romy Kasper vertegenwoordigt Team Jumbo-Visma in Duitsland terwijl Julie Van de Velde wederom in actie komt tijdens de Belgische kampioenschappen. Het grootste gedeelte van het team zal aan de start staan van het 124 kilometer lange parcours op en rond de VAM-berg in Nederland. Dezelfde berg waar Anouska Koster vorig jaar, achter huidig Nederlands kampioene Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten, de derde plaats behaalde.

Na een succesvolle hoogtestage kijkt de 27-jarige Koster opnieuw uit naar het kampioenschap. “Ik vind het Nederlands kampioenschap altijd mooi. Het is altijd een speciale koers. De VAM-berg zo vaak beklimmen is superzwaar. Het is ook maar net hoe dat gaat en hoe de wedstrijd loopt. Je moet er gewoon alles aan doen om dan met het hele team sterk te zijn en daar zijn we heel goed mee bezig. Ik verwacht dat het een hele mooie koers gaat worden. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit en ik denk wij met z’n allen. We gaan een sterke koers neerzetten en dan zien we of we die overwinning binnen kunnen slepen.”

Nederlands kampioenschap - Tijdrit (16/6)

Karlijn Swinkels
Riejanne Markus

Belgisch kampioenschap - Tijdrit (16/6)

Julie Van de Velde

Nederlands kampioenschap - Wegrit (19/6)

Teuntje Beekhuis

Jip van den Bos

Nancy van der Burg

Anouska Koster

Riejanne Markus

Aafke Soet

Karlijn Swinkels

Marianne Vos

Amber Kraak

Belgisch kampioenschap - Wegrit (20/6)

Julie Van de Velde

Duits kampioenschap – Wegrit (20/6)

Romy Kasper

Gerelateerde updates