Shop
Team Jumbo-Visma sluit seizoen af met dubbelweekend in Ronde van Drenthe

Team Jumbo-Visma sluit seizoen af met dubbelweekend in Ronde van Drenthe

Dit weekend staat voor Team Jumbo-Visma twee keer de Ronde van Drenthe op het programma. Op zaterdag geeft de vrouwenploeg acte de présence, terwijl het op zondag de beurt is aan Jumbo-Visma Development Team, met Dylan Groenewegen als ‘gastrenner’. De Ronde van Drenthe is de laatste wegkoers van het seizoen 2021 voor Team Jumbo-Visma.

Ploegleider Sierk Jan de Haan benadrukt de meerwaarde van de mix tussen profs en beloften in een combinatieteam. “Het is voor de jonge renners enorm leerzaam om met ervaren profs te rijden. Die wisselwerking werkt goed en zorgt voor kennisdeling binnen ons team. Op beslissende momenten voorin zitten en goed positioneren zijn daar voorbeelden van. Dat gaat in de Ronde van Drenthe van groot belang zijn. De lastige stroken, de VAM-berg, maar ook de wind gaan zeker een rol spelen. Positionering is daarbij van enorm belang. In de Ster van Zwolle bleek dat we nog in goeden doen zijn. Hopelijk kunnen we dat doortrekken naar aanstaande zondag en het seizoen op een goede manier afsluiten.”

 / 

Ook de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma maakt zich op voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Anouska Koster heeft zich goed voorbereid om nog een keer alles te geven in 2021. “Ik heb heel veel zin in de Ronde van Drenthe. Dit jaar is het de laatste wedstrijd van het seizoen. Ieder jaar vind ik het jammer als het seizoen er weer opzit. Afgelopen periode heb ik nog goed kunnen trainen en me kunnen voorbereiden op deze wedstrijd. Ik heb het parcours anderhalve week geleden verkend. Ik verwacht dat het een lange en zware wedstrijd zal worden waarbij de VAM-berg een beslissende rol kan spelen.”

Naast Koster bestaat de selectie voor de laatste wedstrijd van de Women’s World Tour uit Karlijn Swinkels, Riejanne Markus, Romy Kasper en Teuntje Beekhuis. Namens Jumbo-Visma Development Team verschijnen Groenewegen, Rick Pluimers, Owen Geleijn, Loe van Belle, Hidde van Veenendaal en Lars Boven aan het vertrek in Assen.

Selectie Ronde van Drenthe (vrouwen)

Riejanne Markus

Karlijn Swinkels

Anouska Koster

Romy Kasper

Teuntje Beekhuis

Selectie Ronde van Drenthe (mannen)

Dylan Groenewegen

Loe van Belle

Owen Geleijn

Hidde van Veenendaal

Lars Boven

Rick Pluimers

Gerelateerde updates