Shop
Team Jumbo-Visma met sterke ploeg naar Benelux Tour

Team Jumbo-Visma met sterke ploeg naar Benelux Tour

Team Jumbo-Visma start de Benelux Tour met een gevarieerde ploeg dat op elk parcours kans maakt op succes. Het team wil in de Lage Landen meedoen voor dagsuccessen en een sterk eindklassement.

De editie van 2021 start met een vlakke rit tussen de Friese plaatsen Surhuisterveen en Dokkum. Etappe twee is een tijdrit van elf kilometer rondom Lelystad, waarna er nog twee vlakke dagen worden afgewerkt. De drie overige dagen zijn heuvelachtig, met veel korte, steile heuvels in België. De klassieke renners kunnen daar hun slag slaan voor het algemeen klassement.

"Wij hebben een goede ploeg, dus we zien de komende week met vertrouwen tegemoet"

Arthur van Dongen

Ploegleider Arthur van Dongen kijkt uit naar de meerdaagse koers. ‘We rijden heel het jaar een internationaal programma en er zijn voor onze renners weinig wedstrijden in Nederland. We hebben aardig wat Nederlandse renners in de ploeg, dus het geeft een speciaal gevoel om onszelf in Nederland en België te kunnen laten zien. Het is een bijzondere wedstrijd, er wordt veel van de winnaar gevraagd. Je moet een allrounder zijn. De bedoeling is om mee te doen voor dagsucces, maar ook voor het eindklassement. Je moet een goede tijdrit kunnen rijden en heuvelop je mannetje staan als je voor een klassement wil gaan. Daarnaast gaan wij proberen om voor Dylan te rijden in de massasprints. Je mag geen steken laten vallen. Dit soort wedstrijden zijn vaak een secondenspel. De tijdrit gaat verschillen opleveren, maar die zullen klein blijven door de korte afstand. Wij hebben een goede ploeg, dus we zien de komende week met vertrouwen tegemoet.’

Selectie Benelux Tour

Edoardo Affini

Tom Dumoulin

Jos van Emden

Dylan Groenewegen

Timo Roosen

Mike Teunissen

Olav Kooij

Tom Dumoulin: “Ik voel me fit. Over mijn trainingen ben ik tevreden. Die zijn goed verlopen. Mijn niveau is in orde, dus ik zal niet in de laatste groep binnenkomen. Maar ik kan nog niet zeggen of het goed genoeg is om mee te doen voor het podium.” Dinsdag staat er een tijdrit op het programma. “Daar word ik blij van, hoewel de afstand voor mij eigenlijk te kort is. Ik denk dat ik van de klassementsrenners een van de betere tijdrijders ben. Er starten ook wat specialisten die op deze afstand normaal gezien beter zijn, maar zeg nooit nooit. Ik ga alles geven.”

De eerste etappe eindigt waarschijnlijk in een sprint. Dylan Groenewegen: “Er zal veel afhangen van de wind. We hebben een supersterke ploeg, dus het is aan de klassementsrenners en mij om voorin te zitten. Ik voel me goed. Het vertrouwen is er weer.”

Gerelateerde updates