Shop
Team Jumbo-Visma met klassementsambities naar Giro d’Italia

Team Jumbo-Visma met klassementsambities naar Giro d’Italia

Steven Kruijswijk voert in oktober de selectie van Team Jumbo-Visma aan in de Giro d’Italia. Kruijswijk is de aangewezen kopman binnen de Nederlandse formatie en gaat voor een goede klassering in het algemeen klassement.

Het oorspronkelijke plan van Team Jumbo-Visma was om Kruijswijk de Tour de France te laten rijden, maar door een val in het Critérium du Dauphiné kwam La Grande Boucle te vroeg voor de 33-jarige renner. Hij richt zijn pijlen nu op een topklassering in de Ronde van Italië. De kern van de Giro-selectie, Kruijswijk incluis, heeft zich voorbereid op een hoogtestage in Tignes.

De nummer drie van de vorige Tour de France verschijnt in goeden doen aan de start in Monreale. “In de eerste week kunnen we onze borst meteen nat maken. De derde etappe kent een aankomst bergop. Dat gaat voor mij een graadmeter zijn om te zien waar ik sta. Ik heb weinig wedstrijden gereden dit jaar, dus het zal aftasten zijn. Het is een mooi parcours met heel veel lastige ritten. Er zitten ook een paar mooie tijdritten in. De laatste week gaat beslissend zijn.”

"In de eerste week kunnen we onze borst meteen nat maken"

Steven Kruijswijk

 / 

Ploegleider Addy Engels kijkt er met vertrouwen naar uit. “Het hoofddoel is om een goed klassement met Steven te rijden. Daar is de ploeg ook op samengesteld. We kunnen hem op meerdere fronten bijstaan. De selectie is een mooie mix van hardrijders en jongens die bergop kunnen rijden. Met Tobias Foss en Chris Harper hebben we twee renners die hun eerste grote ronde rijden. De openingsweek is lastig, dus we zullen ons vanaf dag een voor honderd procent moeten focussen.”

Selectie Giro d’Italia (03/10/2020-25/10/2020)

Steven Kruijswijk

Koen Bouwman

Tony Martin

Christoph Pfingsten

Tobias Foss

Chris Harper

Antwan Tolhoek

Jos van Emden

Gerelateerde updates