Profiel
Team Jumbo-Visma met klassementsambities naar Giro d’Italia

Team Jumbo-Visma met klassementsambities naar Giro d’Italia

Steven Kruijswijk voert in oktober de selectie van Team Jumbo-Visma aan in de Giro d’Italia. Kruijswijk is de aangewezen kopman binnen de Nederlandse formatie en gaat voor een goede klassering in het algemeen klassement.

Het oorspronkelijke plan van Team Jumbo-Visma was om Kruijswijk de Tour de France te laten rijden, maar door een val in het Critérium du Dauphiné kwam La Grande Boucle te vroeg voor de 33-jarige renner. Hij richt zijn pijlen nu op een topklassering in de Ronde van Italië. De kern van de Giro-selectie, Kruijswijk incluis, bereidt zich momenteel voor op een hoogtestage in Tignes.

De nummer drie van de vorige Tour de France hoopt in goeden doen aan de start te verschijnen in Monreale. “Ik merk dat ik me steeds beter voel. Mijn geblesseerde schouder is nog niet helemaal genezen, maar ik kan mijn trainingen wel goed uitvoeren. Het gaat de goede kant op en ik kijk uit naar de Giro. In de eerste week kunnen we onze borst meteen nat maken. De derde etappe kent een aankomst bergop. Dat gaat voor mij een graadmeter zijn om te zien waar ik sta. Ik hoop gewoon dat ik helemaal fit ben als de Giro start, zodat we voor een goed resultaat kunnen gaan in het klassement.”

"Het gaat de goede kant op en ik kijk uit naar de Giro."

Steven Kruijswijk

Ploegleider Addy Engels kijkt er met vertrouwen naar uit. “Het hoofddoel is om een goed klassement met Steven te rijden. Daar is de ploeg ook op samengesteld. We kunnen hem op meerdere fronten bijstaan. De selectie is een mooie mix van hardrijders en jongens die bergop kunnen rijden. Met Tobias Foss en Chris Harper hebben we twee renners die hun eerste grote ronde rijden. De openingsweek is lastig, dus we zullen ons vanaf dag een voor honderd procent moeten focussen.”

Laurens De Plus is nog niet wedstrijdfit en gaat niet van start in de Giro d’Italia.

Selectie Giro d’Italia (03/10/2020-25/10/2020)

Steven Kruijswijk

Koen Bouwman

Tony Martin

Christoph Pfingsten

Tobias Foss

Chris Harper

Antwan Tolhoek

Jos van Emden

Gerelateerde updates