Profiel
Talentvolle ploeg ondersteunt kopman Roglic in Baskenland

Talentvolle ploeg ondersteunt kopman Roglic in Baskenland

Team Jumbo-Visma start komende week met kopman Primoz Roglic in de Ronde van het Baskenland. Hij krijgt de ondersteuning van een jonge ploeg. Antwan Tolhoek, Sam Oomen, Tobias Foss, Christoph Pfingsten, Jonas Vingegaard en Lennard Hofstede staan de Sloveen bij op jacht naar de eindzege.

De Ronde van het Baskenland bestaat uit zes etappes. Direct op de eerste dag staat er een venijnige tijdrit in Bilbao op het programma. De wedstrijd bestaat verder uit een vlakke etappe en vier bergritten.

 / 

Ploegleider Frans Maassen steekt de ambities van de ploeg niet onder stoelen of banken. “Ons hoofddoel is deze wedstrijd te winnen. De klassementsmannen zullen al vanaf de eerste dag aan de bak moeten. Na de openingstijdrit weten we meteen hoe we ervoor staan. Etappe twee en vier kennen heel lastige slotbeklimmingen, waarbij in beide gevallen de top nog even verwijderd is van de finishlijn. Ik verwacht dat er hier noemenswaardige tijdsverschillen zullen ontstaan omdat de race al in een vroeg stadium zal gaan ontploffen.”

"Ons hoofddoel is deze wedstrijd te winnen."

Frans Maassen

Daarnaast is er nog een tweede doel voor de mannen van Team Jumbo-Visma in het noorden van Spanje. “We starten met een jong team. Het is de bedoeling dat deze renners leren om te gaan met het rijden voor een kopman. Ik heb er vertrouwen in dat deze mannen een goede bescherming kunnen bieden aan Primoz en zelf ook nog stappen kunnen zetten in hun persoonlijke proces”, besluit Maassen.

Selectie Ronde van het Baskenland

Primoz Roglic

Antwan Tolhoek

Sam Oomen

Tobias Foss

Christoph Pfingsten

Jonas Vingegaard

Lennard Hofstede

Gerelateerde updates