Shop
Scandinavische trainingsarbeid moet Koster sterken in aankomende koersen

Scandinavische trainingsarbeid moet Koster sterken in aankomende koersen

Team Jumbo-Visma Women gaat komende week op de Scandinavische toer. De ploeg start zaterdag en zondag in de Postnord Vårgårda WestSweden en staat dinsdag aan het vertrek van de Tour of Scandinavia. Anouska Koster traint inmiddels al enige tijd in Noorwegen en rijdt beide wedstrijden. “Ik kijk heel erg uit naar deze koersen.”

De 28-jarige Koster reed de Giro Donne en koos vervolgens voor een korte periode zonder wedstrijdkilometers. “Ik ben naar Scandinavië getrokken en beleg hier mijn trainingen. Dat gaat mijn inziens supergoed. Daarnaast geniet ik van de prachtige natuur en kan ik ook nog een beetje ontspannen”, vertelt Koster, die niet kan wachten om haar rugnummer op te spelden. “Na een kleine onderbreking begint het weer te kriebelen. Ik voel me in orde en heb ambities om mooie dingen te laten zien.”

"Ik voel me in orde en heb ambities om mooie dingen te laten zien"

Anouska Koster

Zweden

De tweedaagse rittenkoers in Zweden start voor Koster en haar ploeggenoten aankomende zaterdag met een ploegentijdrit van 36 kilometer. “Vorig jaar hebben we als ploeg in de Giro een ploegentijdrit gereden. Voor veel meiden die zaterdag aan de start staan zal het de eerste keer zijn dat ze in deze samenstelling acteren binnen deze discipline. We hebben er niet specifiek op getraind, maar willen onze huid duur verkopen.”

De slotrit van zondag is volgens Koster een kolfje naar de hand van Marianne Vos. “We zullen die dag proberen Marianne zo goed mogelijk naar de finish te loodsen. Hopelijk kan zij vervolgens iets moois presteren. Met haar vorm zit het momenteel wel goed”, knipoogt Koster.

Tour of Scandinavia

Koster en haar ploeggenoten trekken maandag naar de Deense hoofdstad Kopenhagen, alwaar een dag later de zesdaagse Tour of Scandinavia start. “De wedstrijd heeft een zeer uitgebalanceerd parcours dat ons vanuit Denemarken naar Noorwegen voert. We rijden met nagenoeg dezelfde rensters als in Zweden. De koers biedt kansen aan de sprinters, maar ook aan de klimmers. Ik wil mezelf laten zien zodra de weg omhoog loopt. Daar hoop ik met de besten mee omhoog te gaan. In de Giro ging dat voor mijn gevoel de goede kant op”, stelt Koster. “Wellicht rolt er op die manier ook een goed klassement uit. Dat zou een mooie en welkome bonus zijn. We gaan ons als ploeg zeker niet verstoppen de komende week en willen op alle facetten alles uit de kast halen om ons te tonen in de voorhoede. We zijn er klaar voor en hebben er zin in.”

Gerelateerde updates