Profiel
Roglic en Dumoulin voeren Team Jumbo-Visma aan in Vuelta a España

Roglic en Dumoulin voeren Team Jumbo-Visma aan in Vuelta a España

Op dinsdag 20 oktober gaat de vijfenzeventigste Vuelta a España van start. Primoz Roglic en Tom Dumoulin zijn de kopmannen van Team Jumbo-Visma en gaan op jacht naar eindwinst.

In de editie van vorig jaar ging Roglic er met de zege vandoor. Na elf dagen in de rode leiderstrui, werd de Sloveen in de Spaanse hoofdstad Madrid tot eindwinnaar gekroond.

Ploegleider Grischa Niermann geeft aan dat de rolverdeling tussen de beide kopmannen gaandeweg de Ronde van Spanje nader wordt bepaald. “Gedurende de Vuelta wordt duidelijk wiens kaart we trekken. Ons team staat met twee favorieten voor eindwinst aan de start, waarvan er eentje de winnaar van vorig jaar is. Dat zorgt ervoor dat andere ploegen naar ons zullen kijken. Daar zijn we ons van bewust. We moeten met een goed plan komen om tot een goede prestatie te komen. Ik denk dat we een heel sterke ploeg hebben met twee absolute speerpunten. De andere jongens kunnen Primoz en Tom optimaal ondersteunen. Jonas Vingegaard staat voor het eerst aan de start van een grote ronde. Dit past goed in zijn ontwikkeling. Hij gaat naar alle waarschijnlijkheid veel werk moeten verrichten, maar dat is een goed leerproces.”

"Ons team staat met twee favorieten voor eindwinst aan de start, waarvan er eentje de winnaar van vorig jaar is."

Ploegleider Grischa Niermann

De Duitser vindt dat zijn renners een pittig parcours voorgeschoteld krijgen. “De eerste drie etappes zijn drie bergritten. Op dat moment moeten we er meteen staan. Daarna volgt spoedig de zesde etappe. Dat is in mijn ogen toch wel de Koninginnenrit, gezien de finish op de Col du Tourmalet. Natuurlijk volgen er nog zware etappes, maar het zwaartepunt van de Vuelta ligt naar mijn mening in de eerste week.”

Selectie Vuelta a España (20/10/2020-08/11/2020)

Primoz Roglic

Tom Dumoulin

Lennard Hofstede

Jonas Vingegaard

George Bennett

Paul Martens

Robert Gesink

Sepp Kuss

Gerelateerde updates