Shop
Markus klaar voor Luxemburgse etappewedstrijd: ‘Ik kan niet wachten om weer een tijdrit te kunnen rijden’

Markus klaar voor Luxemburgse etappewedstrijd: ‘Ik kan niet wachten om weer een tijdrit te kunnen rijden’

Na de afsluiting van de voorjaarsklassiekers met Luik-Bastenaken-Luik maakt de vrouwenformatie van Team Jumbo-Visma zich op voor Festival Elsy Jacobs. Riejanne Markus is een van de renster die speciaal uitkijkt naar de driedaagse etappewedstrijd in Luxemburg.

Na twee maanden vol eendagswedstrijden, met als enige uitzondering de Healthy Ageing Tour, is het tijd voor etappewedstrijden in mei. Festival Elsy Jacobs start de dertiende editie met een proloog van 2,2 kilometer in Cessange. De twee aansluitende etappes zijn beiden langer dan honderd kilometer en bevatte meerdere korte en venijnige klimmetjes.

In de laatste editie in 2019 opende Riejanne Markus deze wedstrijd met een sterkte tijdrit en eindige daarmee als derde op het podium. In de slotetappe deed ze wederom een gooi naar de overwinning maar na een sterke solo in de finale werd ze vlak voor de streep gegrepen door het peloton. “De finish was net tien meter te lang, anders had ik het algemeen klassement gewonnen. In de afgelopen weken en zeker in Luik-Bastenaken-Luik heb ik vertrouwen getankt. Ik kijk daarom heel erg uit naar deze wedstrijd."

"Tijdritten zijn mijn favoriete onderdeel," vervolgt Markus. "Door de afgelasting van veel wedstrijden heb ik ze vorig jaar bijna niet kunnen rijden. De laatste was tijdens het WK Mixed Relay in 2019. Dit weekend is het na de proloog aankijken in wat voor positie je terecht komt en daarna wordt het twee dagen lekker koersen. Allebei de etappes lenen zich in ieder geval voor een zware en aanvallende wedstrijd."

Racecoach Lieselot Decroix: “De insteek is dat we vol voor het eindklassement gaan. Heel veel zal bepaald worden door de proloog vrijdagavond, dus dat is het eerste waar we naar uitkijken. Het zou mooi zijn als we met Riejanne hoger kunnen eindigen dan in haar laatste editie maar ook Karlijn Swinkels is als goeie tijdrijdster geschikt voor deze proloog en daarmee een troef voor het klassement. Het is een van onze doelstellingen om als team een stap te zetten in onze ontwikkeling om ook in een etappewedstrijd mee te kunnen doen voor het eindklassement.”

Ceratizit Festival Elsy Jacobs (30/4 – 2/5)

Karlijn Swinkels

Riejanne Markus

Julie Van de Velde

Nancy van der Burg

Anouska Koster

Romy Kasper

Gerelateerde updates