Shop
Bekijk hier de eerste etappe van de Team Jumbo-Visma eCompetie terug

Bekijk hier de eerste etappe van de Team Jumbo-Visma eCompetie terug

In plaats van met elkaar, strijden onze renners elke zondag in mei tegen elkaar in de Team Jumbo-Visma eCompetitie. Bekijk de eerste etappe hier terug.

Vanuit huis zijn Mike Teunissen, Wout van Aert, George Bennett, Sepp Kuss, Robert Gesink en alle andere renners live te volgen. Ook bellen we met Merijn Zeeman en Richard Plugge. Ze worden geïnterviewd door Thijs Zonneveld, Hidde van Warmerdam en Marc de Maar. Zij zullen de wedstrijd, waar de meeste renners van ons World Tour en Development Team aan deelnemen, voorzien van commentaar. Na elke etappe is er een Social Ride op Zwift met een van onze renners als ride leader. Iedereen kan hierbij aanhaken.

Wil je op de hoogte blijven van onze eRaces en andere virtuele activiteiten? Schrijf je hieronder in voor onze speciale eRace-nieuwsbrief!

Zo werkt de eCompetitie

De Team Jumbo-Visma eCompetitie bestaat uit vier etappes die verreden worden op Zwift. Er zijn vier verschillende klassementen:

  • Rituitslag > wie het eerste over de streep komt, wint. De top tien krijgt vijftien tot één punt(en) voor het algemeen klassement
  • Algemeen klassement > wordt samengesteld op basis van de rituitslag en het sprint- en bergklassement.
  • Sprintklassement > elke etappe heeft een tussensprint. De top vijf krijgt vijftien tot drie punten. De beste sprinter van de week krijgt daarnaast vijf punten die tellen voor het algemeen klassement.
  • Bergklassement > elke etappe heeft een helling of klim. De klimtijd van de renner wordt gerekend, niet de renner die als eerste boven is. De top vijf krijgt vijftien tot drie punten. De beste klimmer van de week krijgt daarnaast vijf punten die tellen voor het algemeen klassement.

De klassementsleiders krijgen een mooie leiderstrui van AGU om hier de volgende etappe in te fietsen.

Etappeschema

Deelnemers World Tour

Steven Kruijswijk

Robert Gesink

Amund Grondahl

Laurens de Plus

Wout van Aert

Mike Teunissen

Sepp Kuss

Tobias Foss

Timo Roosen

Jonas Vingegaard

Christoph Pfingsten

George Bennett

Dylan Groenewegen

Maarten Wynants

Jos van Emden

Antwan Tolhoek

Bert-Jan Lindeman

Lennard Hofstede

Paul Martens

Koen Bouwman

Tony Martin

Deelnemers Development Team

Lars Boven

Finn Fisher-Black

Gijs Leemreize

Rick Pluimers

Archie Ryan

Hidde van Veenendaal

Owen Geleijn

Maurice Ballerstedt

Mick van Dijke

Gerelateerde updates