Shop
Scholen

Scholen

Het doel van Team Jumbo-Visma Academy is meer jongeren in de leeftijd vijftien tot en met achttien jaar op de fiets te krijgen. Dat betreft de klassen drie en hoger van de middelbare school. Met het organiseren van wielerclinics op scholen proberen we de relatie tussen de school en de lokale wielervereniging op een duurzame wijze te versterken.

Als Team Jumbo-Visma Academy langskomt op school doen we dat bij voorkeur op twee achtereenvolgende dagen, zodat we zoveel mogelijk derde, vierde, vijfde en zesde klassen ontmoeten. In overleg met de sectie lichamelijke opvoeding nemen we de gymlessen over en verzorgen we met behulp van Tacx-trainers en Zwift-software de clinic. Er zijn professionele instructeurs aanwezig die de leerlingen begeleiden en tegelijkertijd zijn er vertegenwoordigers van de lokale wielervereniging aanwezig. Zij spreken geïnteresseerde leerlingen direct aan om te bekijken of ze nader willen kennismaken met de sport. Voor elke geïnteresseerde leerling, met of zonder eigen fiets en helm, biedt de vereniging een startpakket aan.

Scholen die interesse hebben in een clinic dienen eerst in contact te zijn met de lokale wielervereniging voordat er contact gelegd kan worden met Team Jumbo-Visma Academy.

Contact Academy

Wil je meer weten over de schoolclinics? Neem dan hier contact met ons op.