Shop
Talentvolle Strand Hagenes vanaf 2024 profwielrenner bij Team Jumbo-Visma

Talentvolle Strand Hagenes vanaf 2024 profwielrenner bij Team Jumbo-Visma

Per Strand Hagenes maakt vanaf 2024 onderdeel uit van het World Tour-team van Team Jumbo-Visma. De achttienjarige Noor is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van de opleidingsploeg van de Nederlandse wielerploeg en blijft, als onderdeel van zijn nieuwe verbintenis, ook in 2023 renner van Jumbo-Visma Development Team. Strand Hagenes tekent een contract tot en met 2026.

De regerend wereldkampioen bij de junioren is sinds 1 januari van dit jaar renner van Jumbo-Visma Development Team. Onlangs wist Strand Hagenes zijn neus nadrukkelijk aan het venster te steken door de slotetappe van Le Triptyque des Monts et Châteaux te winnen en als tweede te eindigen in het algemeen klassement. Daarnaast werd de jonge Noor afgelopen maandag derde in de Giro del Belvedere.

Strand Hagenes is blij met de kans die hij krijgt van Team Jumbo-Visma. “Met dit langdurige contract krijg ik de kans me in eenzelfde omgeving voor een langere periode te ontwikkelen. Dat is goed voor mijn ontwikkeling en geeft me een vertrouwd gevoel. Hopelijk kan ik geleidelijk aan blijven groeien, zodat ik in 2024 klaar ben voor het profpeloton. Dat je bij Team Jumbo-Visma kunt doorstromen vanuit de opleidingsploeg naar het profteam is een mooi perspectief. Sinds ik hier ben, heb ik gemerkt dat dit team bij me past. Mijn ervaringen in deze omgeving zijn erg goed en het is de perfecte plek om mezelf te blijven ontwikkelen”, aldus de Noor.

“Daarnaast vind ik het fijn dat ik op dit moment mijn school kan blijven combineren met topsport”, vervolgt de wielerbelofte. “Dat is erg belangrijk voor me en ik ben het team en mijn opleiding dankbaar voor het feit dat die combinatie gemaakt kan worden. Ik ben blij de komende jaren deel uit te maken van Team Jumbo-Visma.”

Head of Development Robbert de Groot ziet met Strand Hagenes alweer de zevende renner overstappen van Jumbo-Visma Development Team naar de proftak van de ploeg van manager Richard Plugge. Ook in Strand Hagenes ziet De Groot een groot talent. “Per is een bijzondere en talentvolle wielrenner. Met dit langdurige programma spreken we vertrouwen uit in hem. Samen met Per gaan we een zo optimaal mogelijk ontwikkelprogramma samenstellen om te kijken of we de potentie die hij heeft ten volste kunnen benutten. We willen Per richting 2024 heel gefaseerd kennis laten maken met het profpeloton. Dat kennis laten maken gebeurt zowel in trainingen als in wedstrijden. Het seizoen 2022 en 2023 blijven we zien als beloftejaren, maar dankzij het Jong Team Jumbo-Visma-programma kunnen beloftevolle renners zoals Per proeven van de profploeg dankzij de integratie die binnen dat ontwikkelprogramma plaatsvindt. We kijken er erg naar uit om ook de komende jaren met Per samen te werken.”

Sportief directeur Merijn Zeeman is erg verheugd om Strand Hagenes voor een langere periode vast te leggen bij Team Jumbo-Visma. “Na geweldig scoutingswerk van de staf van de opleidingsploeg gaat de opleiding van Per gestaag verder. Ons World Tour-team huisvest op dit moment meerdere sterren, maar we willen graag de nieuwe generatie kopmannen zelf opleiden. Per behoort tot de groep renners die de kans krijgt om tot dat niveau uit te groeien. Daar nemen we alle tijd voor, zodat hij rustig door kan groeien binnen zijn potentieel.”

Gerelateerde updates