Shop
Team Jumbo-Visma Women verlengt met Soet en Kraak

Team Jumbo-Visma Women verlengt met Soet en Kraak

Aafke Soet en Amber Kraak maken ook volgend jaar deel uit van Team Jumbo-Visma Women. De twee Nederlandse rensters hebben onlangs hun contract met een jaar verlengd. Soet en Kraak maken met hun verlenging de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma voor 2022 compleet.

Soet heeft tijdens haar eerste jaar bij de vrouwenploeg een grote ontwikkeling doorgemaakt. “Ik heb afgelopen jaar de ruimte en vrijheid gekregen om mij te ontwikkelen, ook op persoonlijk vlak naast de fiets. Dat is voor mij heel erg waardevol geweest. De basis en het gevoel zijn nu veel beter. Hier kan ik volgend jaar op verder bouwen en hopelijk kan ik ook weer mooie dingen laten zien op de fiets.”

"Beide rensters hebben het afgelopen jaar op verschillende vlakken een mooie ontwikkeling doorgemaakt."

Esra Tromp

Voormalig roeister Kraak gooide afgelopen jaar het roer volledig om en maakte halverwege het seizoen de overstap naar het wielrennen. De 27-jarige renster kijkt uit naar nog een jaar in het geel-zwarte tenue. “Ik heb het afgelopen half jaar als erg fijn ervaren. Ik had vooraf niet echt een idee van hoe het zou verlopen. Ik was al heel erg blij dat ik in zoveel mooie wedstrijden, zoals de Ronde van Noorwegen en de Vuelta, mocht starten. Ik kijk ernaar uit om me volgend jaar verder te ontwikkelen. Hopelijk kan ik dan nog meer bijdragen aan de teamprestaties.”

Teammanager Esra Tromp is blij dat deze twee rensters langer aan boord blijven. “Beide rensters hebben het afgelopen jaar op verschillende vlakken een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Het komende jaar gaan we hierop verder bouwen. Amber heeft tijdens haar ontdekkingstocht al veel waardevolle ervaringen opgedaan. Daarnaast is ze nog steeds erg nieuwsgierig en leergierig, wat goed past binnen de filosofie van het team. Amber is een heel sterke en belastbare renster. Ik ben ervan overtuigd dat we haar komend jaar in de finales gaan zien. Aafke heeft afgelopen seizoen een mooie lijn ingezet. Aan wilskracht en talent is bij haar geen gebrek. We blijven samen stappen zetten om tot grootse resultaten te komen.”

Pernille Mathiesen en Julie Van de Velde zijn op zoek gegaan naar een andere ploeg. Nancy van der Burg heeft na een eervol laatste seizoen haar professionele wielercarrière beëindigd.

Gerelateerde updates