Shop
Team Jumbo-Visma Women strikt Coryn Labecki voor twee jaar

Team Jumbo-Visma Women strikt Coryn Labecki voor twee jaar

Coryn Labecki (29), tot voor kort bekend onder haar meisjesnaam Rivera, maakt komend seizoen de overstap naar Team Jumbo-Visma Women. De renster uit Californië tekent voor twee jaar bij de zwart-gele vrouwenformatie.

Als eerste Amerikaanse won Labecki in 2017 de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast staan op haar palmares onder meer een overwinning in de Trofeo Alfredo Binda, de Women’s Tour en de RideLondon Classique.

Ondanks haar ervaring is Labecki ervan overtuigd nog steeds veel te kunnen leren. “Dit seizoen won ik mijn allereerste Giro-etappe en kwalificeerde ik mezelf voor het Olympisch team. Daarnaast bevestigden podiumplaatsen in onder meer de Ronde van Noorwegen en de Vuelta en een top tien bij de recente wereldkampioenschappen mijn consistentie in de tweede helft van het jaar. Na een moeizame start van het seizoen heb ik de knop in de tweede helft om kunnen zetten en was ik in staat om mijn doelen alsnog te bereiken. Daar ben ik erg blij mee. Ik kijk nu uit naar een nieuw jaar, een nieuw hoofdstuk en een nieuwe ik. Mijn doel voor volgend jaar is genieten van elk moment met het nieuwe team. Leren hoe een nieuw team werkt en openstaan voor een nieuwe manier van werken.”

"Ik denk dat het een sterk team is met de juiste samenstelling om volgend jaar veel successen te behalen."

Coryn Labecki

Labecki is fan van de voorjaarsklassiekers. “Ik hou van de klassiekers. Ze passen goed bij mijn fysieke mogelijkheden. Bij de zwaardere wedstrijden ben ik vaak in staat om het in de finale af te maken, maar waar mogelijk wil ook een zo goed mogelijke ploeggenote zijn. Ik zal deels een leidende rol op me nemen, maar ik sta ervoor open om te blijven leren. Alles om het team te ondersteunen. Vanaf het eerste jaar is Team Jumbo-Visma met het vrouwenprogramma een goede richting ingeslagen. Het is een geweldige groep meiden en er is ook echt goede ondersteuning vanuit het team. Ik kijk er naar uit om van het team en onder andere Marianne Vos nog veel te kunnen leren. En ook om weer samen te rijden met Anna Henderson, waar ik eerder teamgenote van ben geweest. Ik denk dat het een sterk team is met de juiste samenstelling om volgend jaar veel successen te behalen.”

Teammanager Esra Tromp ziet voor Labecki een belangrijke rol weggelegd binnen de selectie. “Coryn is een hele sterke allround-renster, met goede tactische capaciteiten. Ze is daarnaast een echte teamspeler en enorm leergierig. Ondanks haar indrukwekkende erelijst wil Coryn blijven leren en ontwikkelen. Met de komst van Coryn versterken we het team in de breedte, we zullen zo in verschillende scenario’s kunnen strijden voor de winst. We zijn ervan overtuigd dat ze in 2022 van grote waarde voor ons gaat zijn.”

Gerelateerde updates