Shop
Team Jumbo-Visma versterkt zich met Valter, Tratnik en Gloag

Team Jumbo-Visma versterkt zich met Valter, Tratnik en Gloag

Team Jumbo-Visma heeft de selectie voor het komende seizoen versterkt met de twintigers Attila Valter en Thomas Gloag en de ervaren Jan Tratnik.

Hongaars kampioen Valter is vereerd met de overstap naar Team Jumbo-Visma. “Ik denk dat deze omgeving voor mij de beste is om me verder te ontwikkelen. Team Jumbo-Visma is een topploeg en begeleidt zijn renners ontzettend goed naar een hoger niveau. De gesprekken met de teamleiding gaven me veel vertrouwen. Hopelijk kan ik de komende jaren groeien naar het beste niveau dat ik in me heb.”

			© Attila Valter
© Attila Valter

Sportief directeur Merijn Zeeman ziet met Valter een renner met potentie toegevoegd worden aan de selectie van Team Jumbo-Visma. “We volgen Attila al enkele jaren. Zowel in wedstrijden als in verschillende testen hebben we gezien dat hij een groot potentieel heeft. We kijken ernaar uit om met hem te gaan samenwerken en hem verder te laten groeien.”

Tratnik is regerend Sloveens kampioen tijdrijden en wist in 2020 een etappe in de Giro d’Italia te winnen. “Ik sluit me aan bij een van de beste ploegen van de wereld en daar ben ik trots op. Het team heeft laten zien dat het renners beter kan maken. Ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen aan de toekomstige successen van de ploeg.”

			© Jan Tratnik
© Jan Tratnik

Zeeman: “We zijn heel blij met de komst van Jan. Team Jumbo-Visma heeft de ambitie om een heel seizoen lang mee te doen om de winst in de grootste wedstrijden. Jan is als persoonlijkheid en als renner van grote waarde om die ambities te realiseren.”

Gloag, vorige week etappewinnaar in de Tour de l’Avenir, kijkt uit naar zijn eerste momenten in het geel-zwart. “Dit team heeft laten zien dat ze jonge renners kunnen doorontwikkelen en ik kan niet wachten er onderdeel van te zijn. Ik heb nog niet veel ervaring. Daarom wil ik me de komende jaren verdiepen in alle facetten van de wielersport. Daarvoor zit ik bij deze ploeg op de juiste plek.”

			© Thomas Gloag
© Thomas Gloag

Zeeman ziet voor Gloag een rol binnen het zogenoemde Jong Team Jumbo-Visma weggelegd. “Thomas is een prachtig talent, waar we de komende jaren rustig mee aan de slag gaan. Dankzij een uitgebalanceerd programma geven we hem alle tijd en ruimte om beter te worden. Samen gaan we zijn talent optimaal tot bloei laten komen.”

Tratnik tekent een contract tot en met 2024, terwijl Valter en Gloag zich tot eind 2025 aan Team Jumbo-Visma verbinden. De contracten van Timo Roosen en Lennard Hofstede zijn daarnaast met respectievelijk één en twee jaar verlengd.

Gerelateerde updates