Shop
Team Jumbo-Visma maakt blauwe band onderdeel van Tourpeloton

Team Jumbo-Visma maakt blauwe band onderdeel van Tourpeloton

Vandaag presenteert Team Jumbo-Visma tijdens de ploegenpresentatie van Le Grand Départ hun fietsen met een blauwe voorband voor de Tour de France. De iconische blauwe voorband van Swapfiets, het eerste ‘bicycle as a service’-bedrijf ter wereld, wordt daarmee onderdeel van het profpeloton en zal in meerdere etappes door Team Jumbo-Visma worden gebruikt. Het is voor het eerst dat een Nederlandse wielerformatie een gekleurde fietsband in het peloton introduceert.

Deze blauwe voorband staat symbool voor een drie jaar durende samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en Swapfiets, twee van de sterkste Nederlandse namen als het gaat om fietsen. Om fietsen in het dagelijks leven te promoten, werd bandenexpert Vittoria gevraagd om blauwe banden te ontwikkelen. Een nieuwe band die iedereen herkent van Swapfiets, maar nu geschikt is voor professioneel gebruik in wielerwedstrijden door Team Jumbo-Visma. Een flinke uitdaging, omdat Vittoria alle zwarte ingrediënten moest verwijderen om tot een blauwe band te komen met hetzelfde prestatieniveau. De oplossing was het creëren van een nieuw recept voor rubber compounds dat een specifiek silica als vulmiddel gebruikt. Het resultaat is een innovatie in het peloton die de blauwe band van Swapfiets net zo efficiënt maakt als de originele Vittoria Corsa Cotton & Graphene band.

Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma, legt uit: “Veel wielerliefhebbers stappen in het dagelijks leven ook graag op de fiets. Deze samenwerking met Swapfiets is dan ook een logische match. Als Team Jumbo-Visma zien we dit als kans om aan een breed publiek te laten zien wat we naast het winnen van races belangrijk vinden; een goede gezondheid, een groene leefomgeving en leefbare steden voor iedereen. Dat is waar Swapfiets en de blauwe band voor staan en we zijn er trots op dat we daar op zo'n zichtbare manier aan kunnen bijdragen".

"We zijn er trots op dat we daar op zo'n zichtbare manier aan kunnen bijdragen"

Richard Plugge

“Het professionele wielrennen, en de Tour de France in het bijzonder, heeft Swapfiets destijds geïnspireerd tot het idee van de Swapfiets serviceauto’s als onderdeel van het business model. In veel grote Europese steden zijn onze zogeheten witte Swapcars met fietsen op het dak een bekend gezicht”, vult Marc de Vries, CEO bij Swapfiets, aan. “Inmiddels hebben Team Jumbo-Visma en Swapfiets elkaar gevonden door dezelfde passie voor fietsen en de visie dat de fiets het beste vervoermiddel is in steden bij het streven naar duurzamer, milieuvriendelijker en flexibel vervoer voor iedereen. We zijn dan ook erg trots dat we deze missie onderstrepen met de introductie van een speciale blauwe voorband in het profpeloton.”

De blauwe band kan in 3D ervaren worden op www.thebluetire.com en kan tijdens de Tour de France gevolgd worden via Twitter en Instagram.

 / 

Gerelateerde updates