Shop
Team Jumbo-Visma doneert volledige opbrengst Tour de France-veiling aan Jeugdfonds Sport & Cultuur

Team Jumbo-Visma doneert volledige opbrengst Tour de France-veiling aan Jeugdfonds Sport & Cultuur

Team Jumbo-Visma heeft € 19.224,- opgehaald voor Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat deed de ploeg door 29 unieke items uit de Tour de France van 2022 te veilen via Catawiki. De veilingopbrengst wordt door het Jeugdfonds ingezet om kinderen en jongeren uit minimagezinnen de kans te bieden om structureel te kunnen sporten. Een ambitie die Team Jumbo-Visma deelt.

Onder de geveilde Tour de France-items behoorden onder meer de kaderplaatjes van diverse etappeoverwinningen, gedragen helmen en diverse truien en tenues, gesigneerd door onder anderen Tour-winaar Jonas Vingegaard en groene trui-winnaar Marianne Vos. Een groene trui gesigneerd door Wout van Aert bracht het meeste op: € 12.012,00.

“Dankzij alle mensen die op de items hebben geboden én de inzet van Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen bijna tachtig kinderen uit minimagezinnen weer een jaar lang sporten”, vertelt Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma. “Uiteraard zetten ook wij ons hier graag voor in. Ieder kind moet de kans krijgen om te kunnen bewegen en om zich sociaal en mentaal te kunnen ontwikkelen. Wij zijn er trots op dat wij daar in samenwerking met Catawiki een bijdrage aan mogen leveren.”

"Bijna tachtig kinderen uit minimagezinnen kunnen nu weer een jaar lang sporten"

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma

Myrthe van Doesburg, Communicatie & Partnerships bij Jeugdfonds Sport & Cultuur, is dankbaar voor de inzet van Team Jumbo-Visma. “Sport en cultuur zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Op de sportvelden of tijdens muziek- of theaterles ontdekken kinderen wat ze leuk vinden, maken ze nieuwe vrienden, groeit hun zelfvertrouwen en doen ze ook nog eens waardevolle vaardigheden op. Sport is echter nog steeds niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Dat mag én hoeft niet zo te zijn, vinden wij. Het is fantastisch dat Team Jumbo-Visma onze missie onderschrijft en deze veiling op touw heeft gezet. Én met een geweldig resultaat. Hier kunnen we extra veel kinderen mee helpen.”

De cheque ter waarde van € 19.224,- werd maandag op het hoofdkantoor van Team Jumbo-Visma uitgereikt aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur door Plugge.
Het was voor de tweede keer dat Team Jumbo-Visma en Catawiki samen optrokken om geld in te zamelen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ook in 2021 werd er een aanzienlijk bedrag opgehaald voor dit goede doel.

In het najaar van 2023 organiseert het Jeugdfonds samen met Catawiki ook een eigen veiling ter ere van haar twintigjarig jubileum. Team Jumbo-Visma bracht beide partijen samen.

Gerelateerde updates