Shop
Sam Oomen zet volgende stap in carrière bij Team Jumbo-Visma

Sam Oomen zet volgende stap in carrière bij Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma sluit de komende drie seizoenen Sam Oomen in de armen. Het 25-jarige rondetalent was toe aan een volgende stap in zijn carrière en van beide kanten is er de overtuiging dat de Tilburger bij Team Jumbo-Visma optimaal tot wasdom kan komen.

“Ik heb vijf goede en fijne jaren gehad bij Team Sunweb. Aan mijn toekomst denkend, voelt het echter als het juiste moment om te kiezen voor een nieuwe stap. Het is top dat ik deze nieuwe stap kan zetten bij Team Jumbo-Visma. De kennis, de filosofie, de liefde voor de sport en het vertrouwen dat ik voel bij deze ploeg, hebben me ervan overtuigd dat Team Jumbo-Visma de juiste ploeg voor me is. Ik verheug me er enorm op om aan de slag te gaan in een nieuwe omgeving, met veel nieuwe gezichten maar ook met een aantal oude bekenden. Ik ben daar hartstikke blij mee”, verklaart Oomen.

Die blijdschap is wederzijds, bevestigt Merijn Zeeman, sportive director bij Team Jumbo-Visma. “Sam is het grootste jonge Nederlandse rondetalent. Wij volgden hem al enkele jaren met grote interesse. Wij zijn heel blij dat hij nu voor ons gekozen heeft. We zijn ervan overtuigd dat Sam met de juiste begeleiding nog veel beter kan worden. We willen hem geleidelijk begeleiden richting de wereldtop”, aldus Zeeman.

"We zijn ervan overtuigd dat Sam met de juiste begeleiding nog veel beter kan worden"

Merijn Zeeman

Gerelateerde updates