Shop
Positieve coronatest houdt Vos uit Parijs-Roubaix

Positieve coronatest houdt Vos uit Parijs-Roubaix

Het vrouwenteam van Team Jumbo-Visma is dit weekend in Frankrijk, voor de tweede editie van Parijs-Roubaix Femmes. Marianne Vos werd hier vorig jaar tweede en had opnieuw grootse ambities. Helaas strooit Covid roet in het eten. Enkele uren voor de start van de wedstrijd testte Vos positief.

Ondanks de versoepelde coronamaatregelen houdt Team Jumbo-Visma nog steeds vast aan strikte protocollen. Zo nemen renners en stafleden elke dag een zelftest af. Ook vanmorgen. De test van Vos bleek positief. Een tweede test gaf hetzelfde resultaat. Hoewel Vos geen klachten heeft, is vandaag starten in Parijs-Roubaix geen optie.

“De teleurstelling is enorm”, aldus een aangeslagen Vos. “Ik heb uitgekeken naar deze wedstrijd. Toen ik vanmorgen positief testte, stortte de wereld even in. Maar ik sta achter het beleid van de ploeg. Je moet met je gezondheid geen risico’s nemen. Ik ga naar huis, ik neem rust en ik hoop dat ik me goed blijf voelen.”

Romy Kasper, Coryn Labecki, Linda Riedmann, Teuntje Beekhuis en Riejanne Markus gaan vandaag wel gewoon van start. Zij testten negatief en zijn, conform de coronaprotocollen, geen close contacts van Vos.

Gerelateerde updates