Shop
Overlijden Karel van Eerd

Overlijden Karel van Eerd

Tot ons grote verdriet overleed vandaag Karel van Eerd (84), grondlegger van Jumbo Supermarkten, onze hoofdsponsor. Meneer Van Eerd stond aan de basis van de langdurige samenwerking tussen Jumbo en Team Jumbo-Visma.

Karel van Eerd was pas achttien jaar oud toen hij de dagelijkse leiding overnam in het bedrijf van zijn vader Frits. Hij bleek gemaakt te zijn voor het kruideniersvak. Onder zijn bewind groeide het bedrijf hard.

Bijna veertig jaar geleden (in 1983) kocht Van Eerd de naam Jumbo van een collega-ondernemer. Ook de bijbehorende winkelformule nam hij over. Wat begon met drie Jumbo-winkels in Brabant is anno 2022 uitgegroeid tot een A-merk met bijna zevenhonderd filialen in Nederland en bijna dertig winkels in Vlaanderen.
In 2007 vierde Karel van Eerd zijn vijftigjarig jubileum en werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Eerd was een rasechte ondernemer. Hij zag kansen, toonde lef en was innovatief. Ook zijn klantgericht denken en handelen waren kenmerkend. Meneer Van Eerd wilde de beste zijn, samen winnen. En niet in de laatste plaats was hij een groot sportliefhebber.
Sinds 2014 is Jumbo hoofdsponsor van onze wieler- en schaatsploeg. Zijn betrokkenheid was enorm. Verschillende keren reisde hij met ons mee naar wielerwedstrijden. In 2017 en 2018 ging hij tijdens de Giro d’Italia letterlijk op in de ploeg. Hij miste geen etappe en nam uitgebreid de tijd om met iedereen te praten en mee te denken.

Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma: “We zijn enorm verdrietig over het nieuws dat Karel is overleden. Karel stond aan de basis van ons langdurige partnership en was de aanjager van onze opleiding voor jong talent. We noemen deze opleiding intern niet voor niets de Karel van Eerd Academy.
Karel is (met zijn vrouw Kitty) in de loop der jaren een vriend geworden van de ploeg, maar zeker ook van mij en mijn vrouw. Met zijn enorme ervaring gaf hij veel waardevolle raad. Hij wilde altijd alles over de wielerploeg weten en dacht mee over de richting en de zakelijke aspecten van ons team. Recht door zee, zonder omwegen, adviserend vanuit een warm hart. En, natuurlijk, het was heel fijn met Karel een biertje te drinken en te filosoferen over het leven.”

"We zijn heel dankbaar voor alles wat Karel ons gegeven en geleerd heeft. Zijn drijfveer om de allerbeste te willen zijn en zijn motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ waren en blijven een bron van inspiratie voor ons. We gaan hem missen en leven mee met zijn vrouw Kitty, de kinderen Colette, Frits en Monique en de rest van de familie, vrienden en Jumborianen. We wensen hen veel sterkte met dit grote verlies."

 / 

Gerelateerde updates