Shop
Henderson tot en met 2024 bij Team Jumbo-Visma Women

Henderson tot en met 2024 bij Team Jumbo-Visma Women

Anna Henderson heeft haar contract verlengd bij Team Jumbo-Visma Women. Het Britse talent, vorige week nog goed voor haar eerste profzege, verbindt zich tot zeker eind 2024 aan het Nederlandse team.

Henderson had al een contract tot en met eind 2022, maar die verbintenis wordt opengebroken. De tweeëntwintigjarige renster is bezig aan een sterk seizoen. Tijdens de voorjaarsklassiekers bleek ze een onmisbare pion in de finales voor onder andere kopvrouw Marianne Vos en daarnaast ging ze in een aantal wedstrijden ook voor eigen kans. Zo werd ze derde in de Baloise Ladies Tour en won ze recentelijk twee etappes en het eindklassement in Tour de Belle Isle en Terre – Kreiz Breizh.

"Met dit team wil ik de top bereiken."

Anna Henderson

Henderson kijkt uit naar de komende jaren bij de zwart-gele formatie: “Ik ben super enthousiast om de komende drie jaar voort te zetten in deze fijne omgeving en met mensen die echt in mij geloven. Ik heb dit seizoen al veel geleerd. Tour de Belle is, gezien mijn eerste profzege en hoe het team daar presteerde, voor mij persoonlijk het hoogtepunt van dit seizoen tot nu toe. Gent-Wevelgem was ook een belangrijk moment voor de ploeg en mij. Die wedstrijd was een grote stap in de ontwikkeling van ons als team. Ik hoop dat ik Team Jumbo-Visma kan helpen om het beste team ter wereld te worden. Met dit team wil ik de top bereiken. Dat is het doel.”

 / 

Teammanager Esra Tromp is trots en verheugd om Henderson langer aan de ploeg te verbinden. “In de afgelopen maanden heeft Anna een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waar we allemaal heel erg trots op zijn. Anna is een hele fijne renster om mee samen te werken. Haar positieve instelling, leergierige karakter en gedrevenheid zijn prachtig om te zien en werken inspirerend. Ik ben heel blij dat we samen met Anna in de komende jaren door gaan werken aan onze gezamenlijke doelen.”

Gerelateerde updates