Shop
Archie Ryan ook volgend jaar bij Jumbo-Visma Development Team

Archie Ryan ook volgend jaar bij Jumbo-Visma Development Team

Archie Ryan heeft zijn contract bij Jumbo-Visma Development met een jaar verlengd. De negentienjarige Ier is bezig aan zijn tweede seizoen voor de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma.

Ryan is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van het team. “Het is geweldig om mijn contract te verlengen. Dit team is precies de plek waar ik wil zijn in deze fase van mijn ontwikkeling. Voor mij is er geen betere plek op dit moment. Ik voel me heel goed hier. Dankzij het team ben ik mezelf aan het ontwikkelen als renner. We hebben een leuke groep renners en ik woon op Watersley Sports & Talentpark. Daardoor kan ik me goed focussen op mijn sport. Dat helpt me in mijn ontwikkeling.”

“Ik voel dat ik hier een volgende stap kan zetten”, vervolgt Ryan. “Hopelijk kan ik over een aantal jaren de stap zetten naar de profs. Gijs Leemreize en Olav Kooij hebben al laten zien dat die mogelijkheid er is. Het pad dat zij bewandeld hebben is wel een mooi voorbeeld. Hopelijk kan ik dat volgen.”

"Hij is, mede dankzij zijn spirit en durf, een belangrijke schakel in ons team."

Robbert de Groot

Head of Development Robbert de Groot is blij om het jonge klimtalent langer aan de opleidingsploeg te verbinden. “Archie is een groot talent dat nog erg jong is. Hij heeft al dingen laten zien in wedstrijden en op trainingen die erg goed zijn. Hij is, mede dankzij zijn spirit en durf, een belangrijke schakel in ons team. We hopen dat hij in de komende jaren zijn klimtalent verder kan ontwikkelen en etaleren.”

 / 

Gerelateerde updates