Shop
Shimano breidt sponsoring Team Jumbo-Visma uit met toevoeging van vrouwenteam

Shimano breidt sponsoring Team Jumbo-Visma uit met toevoeging van vrouwenteam

Shimano levert de komende jaren onderdelen voor de World Tour-ploeg, het Development Team en het damesteam van Team Jumbo-Visma. De partijen hebben de sponsorovereenkomst verlengd en, door de toevoeging van het vrouwenteam, uitgebreid. De nieuwe Cervélo’s worden opgebouwd met Shimano's topgroepset Dura-Ace.

Deze vernieuwing, die de 25-jarige verbintenis tussen de Shimano en het team voortzet, is historisch voor de twee merken omdat dit nu ook het nieuwe damesteam betreft. Team Jumbo-Visma Women rijdt vanaf dit jaar met Shimano's Dura-Ace drivetrain en pedalen, de fietsen van het Development Team zijn uitgerust met de Ultegra drivetrain en pedalen rijden en het World Tour-team kiest voor de Dura-Ace drivetrain, wielen en pedalen.

Door deze nieuwe deal zal Team Jumbo-Visma de schrijfremmen van Shimano (Dura-Ace ST-R9170 of Ultegra ST-R8070) op alle fietsen gebruiken. Het World Tour-team gebruikt daarnaast de R9100P Dura-Ace vermogensmeter om inzichten te krijgen in hun inspanningen tijdens trainingen of wedstrijden.

Myron Walraven, sportmarketingmanager van Shimano: “Team Jumbo-Visma denkt niet alleen hetzelfde over onze doelen om mensen te inspireren om eropuit te gaan en te rijden, maar strategisch is de ploeg ook zeer betrokken bij de ontwikkeling van ons bedrijf en de vertegenwoordiging van onze merk. Daarom ben ik erg blij om een ​​nieuwe overeenstemming te bereiken binnen ons langetermijnpartnerschap."

"Samen bouwen we al jaren en continu aan innovaties en dat is tekenend voor dit partnership"

Richard Plugge

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma: "Ik ben ontzettend trots en dankbaar dat we onze langstlopende samenwerking opnieuw een vervolg geven en zelfs kunnen uitbreiden naar onze nieuwe vrouwenploeg. Kwaliteit is voor ons de sleutel en we weten dat we daar bij Shimano op kunnen vertrouwen. Samen bouwen we al jaren en continu aan innovaties en dat is tekenend voor dit partnership. Hopelijk kunnen we nog vele successen op het materiaal van Shimano boeken."

Naast Shimano-componenten zullen alle renners van Team Jumbo-Visma Shimano's S-PHYRE RC902 premium witte wedstrijdschoenen gebruiken tijdens wegwedstrijden. Veldrijders zoals Wout van Aert of Marianne Vos zullen ook de Shimano's S-PHYRE XC901 offroad-schoen gebruiken.

Gerelateerde updates