Shop
Stay Home Stories: Chris Harper

Stay Home Stories: Chris Harper

In de rubriek ‘Stay Home Stories' vertellen de wielrenners van Team Jumbo-Visma over hun leven en activiteiten nu er langdurig niet gekoerst kan worden.

Stay Home Story met Chris Harper

Hoe gaat het met je?
Het gaat goed met mij. Na mijn terugkeer in Adelaide moest ik volgens de voorschriften van de regering twee weken in quarantaine omdat ik terugkeerde uit Europa. Mijn zus keerde een dag later terug vanuit Londen. We hebben die twee weken doorgebracht op de boerderij van mijn ouders op twintig minuten rijden van ons ouderlijk huis. Het is erg mooi en rustig hier en het is goed om je familie weer te zien. Zeker in deze onzekere tijden.

Hoe zien je trainingen er nu uit?
Net zoals bij de meeste andere jongens is ook bij mij het een en ander aangepast in mijn trainingen. Met mijn trainer Tim Heemskerk heb ik een mooi schema gemaakt om mijn conditie de komende weken op peil te houden, maar ook om mentaal fris te blijven. Het zijn onzekere tijden voor iedereen en daardoor kunnen we onszelf geen koersdoelen stellen. Ik heb veel tijd doorgebracht op de Tacx gedurende die twee weken in quarantaine. Daarnaast was ik al een tijdje niet meer op Zwift geweest, maar de laatste tijd heb ik het steeds vaker gebruikt als een prima trainingstool om wat variatie aan mijn sessies toe te voegen en ook om wat plezier te hebben.

Hoe kom jij je dagen verder zoal door?
Om eerlijk te zijn zijn mijn dagen niet zo heel spannend op het moment. Op sommige dagen sta ik op en ga ik met de hond wandelen in het gebied rond onze boerderij. Op de andere dagen loop ik rechtstreeks naar de keuken om koffie te maken. Normaal gesproken begin ik met mijn Tacx-trainingen laat in de ochtend of in het begin van de middag. Na de lunch ga ik dan verder met core stability oefeningen en stretchen. Het weer in Adelaide is erg mooi de laatste tijd dus ik probeer altijd om ’s middags even buiten in de zon te gaan zitten en te relaxen.

Zo’n lange periode zonder koers weegt ook mentaal door. Hoe motiveer jij je?
Uiteraard is het mentaal teleurstellend dat we niet kunnen koersen. Vooral omdat het mijn eerste jaar als professional is en ik erg uitkeek naar de komende wedstrijden. Maar uiteindelijk zijn er op dit moment grotere problemen in de wereld gaande. En dat is niet dat wij niet kunnen koersen. Natuurlijk kan het mentaal een beetje moeilijk zijn om elke dag enthousiast te worden om je trainingen te doen, maar de gedachte dat ik nog steeds kan fietsen en gelukkig en gezond ben, is mij heel veel waard.

Kijk je veel series of films momenteel?
Nee. Ik heb in lange tijd niet echt een goede serie gezien. Ik heb een paar films op mijn laptop bekeken terwijl ik mijn trainingen op de Tacx deed. Ik heb laatst gekeken naar de film 1917. Die film was zo goed dat mijn training snel voorbij ging.

Welke nummers speel jij standaard af op je playlist?
Als ik op de Tacx zit, luister ik vooral naar party en elektronische dansmuziek. Ik luister dan naar de verschillende afspeellijsten op Spotify. Ik heb geen uitgesproken favoriet. Afhankelijk van het soort training dat ik moet doen, gaat het volume ook omhoog. Hoe harder de bass hoe beter.

Heb je tips voor de mensen om fit te blijven?
Ik ben zeker geen expert, maar regelmaat is zeker de sleutel in dit verhaal. Je kunt beter elke dag een half uur tot een uur iets doen, dan dat je een keer per week jezelf helemaal afpeigert en de rest van de week vervolgens niks doet. Ik denk dat zelfs de eenvoudige dingen worden onderschat. Voor alles is uiteindelijk kracht en conditie nodig. En dit alles is uiteindelijk goed voor je gezondheid en het is nog plezierig ook.

Bij goed trainen hoort ook gezonde voeding. Wat is jouw favoriete gerecht?
Ik hou echt van pap met bessen, honing en Griekse yoghurt voor een zware dag op de fiets. Of eerstgenoemde, maar dan gemixt met pannenkoeken. Heerlijk.

Welke andere sporten vind je leuk?
Ik kijk naar alle soorten sporten. Ik volg het allemaal niet bijster goed tegenwoordig, maar als het op tv is, kijk ik graag. Ik speelde vroeger in mijn jeugd veel tennis. Als de Grand Slams bezig zijn, kan ik echt genieten van sommige wedstrijden.

Wat is je favoriete game? Of ben je meer van de bordspellen?
Ik ben meer van de videospellen. Ik geloof dat ik in jaren geen bordspel meer gespeeld heb. Mijn PlayStation 4 is momenteel in lockdown in Girona, dus ik heb de laatste tijd niks kunnen spelen. Maar als ik speel, dan speel ik het liefst Grand Theft Auto, FIFA, Call of Duty of Fortnite. Ik moet misschien een Playstation 4 zien te regelen hier in Adelaide om te zien of iemand van de Team Jumbo-Visma-fans mijn FIFA-vaardigheden wil uittesten online.

Welke apps op je telefoon draaien overuren?
Vooral het nieuws en de gebruikelijke social networking apps zoals Instagram, Twitter en Facebook. Dat laatste vooral voor een beetje afleiding.

Wat is je guilty pleasure?
Een zakje Kettle chips. Aardappelen, olie en zeezout. Wie houdt er niet van?

Gerelateerde updates