Mijn profiel
Even voorstellen: Michel Hessmann

Even voorstellen: Michel Hessmann

Michel Hessmann is aankomend wielerseizoen één van de vier renners van buitenlandse komaf binnen Development Team Jumbo-Visma. De 18-jarige Duitser werd onlangs vijfde op het wereldkampioenschap tijdrijden voor junioren in Yorkshire. Eerder dit jaar won hij het eindklassement van Le Trophée Centre Morbihan, onderdeel van de Nations Cup U19. Tijd om de jonge Oosterbuur beter te leren kennen.

Als je niet op de fiets zit, wat doe je dan?
“Afgelopen jaar heb ik mijn diploma gehaald. Momenteel studeer ik economie aan de universiteit. Ik ben niet veel aanwezig tijdens de colleges, maar doe veel vanuit huis. Hierdoor kan ik mij beter focussen op het wielrennen.”

Wat is je favoriete profkoers?
“Dat is denk ik de Tour de France. Ik vind het mooi om te zien hoe iedereen in optimale conditie is en op de top van zijn kunnen presteert. Zeker dit jaar vond ik het een mooie editie met spannende etappes. Daarnaast vind ik de Giro d’Italia een mooie wedstrijd. Het is een onvoorspelbare race. De Italiaanse manier van koersen komt naar boven: agressief en gepassioneerd.”

Wat is het mooiste moment dat je beleefd hebt op de fiets?
“De etappekoers in Morbihan, meetellend voor de UCI Nations Cup, was een erg mooie ervaring. Ons supersterke team in combinatie met de geweldige sfeer maakte het een perfect weekend.”

Als je niet naar wielrennen kijkt op tv, waar kijk je dan graag naar?
“Zoals meerdere renners kijk ook ik vaak Netflix. Ik spendeer het merendeel van mijn tijd naar het zoeken van een goede serie in plaats van er een te kijken. Alle tips zijn welkom.”

Wat is je favoriete gerecht na een wedstrijd?
“Ik heb niet echt een favoriete maaltijd na de koers. In het algemeen hou ik wel van eten. Voor een koers eet ik in de ochtend vaak havermout met pindakaas en veel fruit. In de middag eet ik vooral pasta of rijst, maar er moet dan wel een goede saus bij geserveerd worden. Als het alleen tomatensaus zonder kruiden is, dan heb ik nog liever dat er alleen wat olijfolie met zout op zit.”

Hoe is het voor een jonge renner om onderdeel uit te gaan maken van een buitenlands team?
“Het is een geweldige kans om nieuwe ervaringen op te doen. Voor mij is het niet echt buitenlands, aangezien ik dicht bij de Nederlandse grens woon. Tijdens mijn trainingsritjes rijd ik soms dan ook door Nederland. Het voelt goed om samen met Finn, Archie en Maurice in één team te rijden. Zo geven we de ploeg een internationale twist.”

Wat zijn je verwachtingen voor aankomend seizoen?
“Ik wil mezelf beter leren kennen als renner en mijn sterkten en zwakten leren inzien. Ik heb natuurlijk nog een hoop te leren, maar ik hoop dat ik in sommige koersen mezelf kan bewijzen en kan zien wat er mogelijk is.”

Gerelateerde updates