Shop
Terugblikken op de wegwedstrijden in Wollongong

Terugblikken op de wegwedstrijden in Wollongong

Afgelopen week werd er volop gekoerst in Wollongong. De Australische stad was het strijdtoneel van het WK wielrennen van 2022. Christophe Laporte wist in een sprint het zilver knap toe te eigenen. Bekijk hier een samenvatting van de wegwedstrijden in foto's!

Wegwedstrijd elite mannen

Christophe Laporte, Wout van Aert, Edoardo Affini, Pascal Eenkhoorn, Tobias Foss en Nathan Van Hooydonck namen deel aan de wegwedstrijd. Laporte wist in de eindsprint het zilver te behalen, terwijl Van Aert nipt vierde werd. De Belgen hadden echter wel reden tot juichen, want landgenoot Remco Evenepoel soleerde naar de eerste plaats.

 / 

Wegwedstrijd elite vrouwen

Bij de vrouwen reden Riejanne Markus, Marianne Vos, Romy Kasper, Anna Henderson en Noemi Rüegg mee in de wegwedstrijd van de dames. Vos kwam als veertiende over de streep en was daardoor de best geklasseerde renster uit het damesteam van Team Jumbo-Visma. Zij zag landgenote Annemiek van Vleuten zegevieren in Australië.

 / 

Wegwedstrijd mannen onder 23

Colby Simmons, Tim van Dijke, Per Strand Hagenes, Michel Hessmann en Olav Kooij kwamen in actie voor hun thuisland bij de beloften. Kooij behaalde een vijfde plaats en eindige daarmee als beste Nederlander.

 / 

Gerelateerde updates