Shop
De twaalf overwinningen van Kooij in 2022 op een rij

De twaalf overwinningen van Kooij in 2022 op een rij

Olav Kooij wist in het afgelopen wielerjaar maar liefst twaalf keer te winnen. Daarmee was hij de renner met de meeste overwinningen voor Team Jumbo-Visma. Om terug te blikken op zijn succesvolle seizoen hebben we alle overwinningen hieronder nog eens op een rijtje gezet.

Dubbelslag in de Ronde van Sarthe

Kooij behaalde zijn eerste overwinningen van het wielerseizoen in Frankrijk. Hij won twee etappes in de Ronde van Sarthe en schreef ook het eindklassement op zijn naam.

 / 

Winst en pech in Hongarije

In zijn volgende race, de Ronde van Hongarije, is Kooij weer de snelste in de massasprint. Hij wint de eerste etappe. Een valpartij in de tweede rit maakte een einde aan zijn ambities in Hongarije.

 / 

Overwinning na overwinning in de ZLM Tour

Een maand later laat een herstelde Kooij zien dat hij absoluut de beste sprinter is in de ZLM Tour. Hij zegeviert in maar liefst drie etappes en schrijft zodoende ook het eindklassement op zijn naam. Zo laat hij zijn sterke ontwikkeling als renner zien aan het Nederlandse thuispubliek.

 / 

Eerste World Tour-zege in Polen

Eind juli behaalt Kooij zijn grootste overwinning uit zijn wielerloopbaan tot nog toe. Een uitstekende lead-out van Mike Teunissen werd vakkundig afgemaakt door de toen nog twintigjarige renner. Het betekende zijn eerste overwinning in een World Tour-wedstrijd.

 / 

Denemarken kleurt geel-zwart

In augustus beleven Kooij en Team Jumbo-Visma een uiterst succesvolle week in Denemarken. De Nederlander voegt twee etappes toe aan zijn palmares en Christophe Laporte maakt het feest helemaal compleet door het eindklassement te winnen. In de derde etappe maken Kooij en Laporte er zelfs een één-tweetje van door gezamenlijk over de meet te komen.

 / 

Zege in Münsterland als bekroning op fantastisch seizoen

Na het WK U23, waar Kooij vijfde wordt, staan er nog een aantal eendagskoersen op het programma. In Duitsland geeft hij meerdere topsprinters het nakijken en sluit hij zijn succesvolle seizoen in stijl af!

 / 

Ben jij straks eigenaar van een legendarische fiets?

Heb jij al een bod gedaan op een van de legendarische fietsen die een beslissende rol hebben gespeeld in het afgelopen wielerseizoen? Neem een kijkje tussen de verzameling Cervélo's waarmee onder anderen Olav Kooij, Wout van Aert, Marianne Vos en Jonas Vingegaard de mooiste zeges boekten. De opbrengst wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van wielertalent.

Gerelateerde updates