Inloggen
Roglic soleert op indrukwekkende wijze naar zege in Giro dell’Emilia

Roglic soleert op indrukwekkende wijze naar zege in Giro dell’Emilia

Primoz Roglic heeft op indrukwekkende wijze de Giro dell’Emilia gewonnen. De Sloveen van Team Jumbo-Visma reed bij het ingaan van de laatste kilometer op de slotklim naar San Luca zijn concurrenten uit het wiel en kwam solo over de finish.

De winnaar van de Vuelta a España mocht voor de twaalfde keer dit seizoen plaatsnemen op de hoogste trede van het ereschavot. De beklimming van San Luca, die onderweg vijf keer beklommen moest worden, was bekend terrein voor Roglic. Eerder dit jaar won hij de openingstijdrit van de Giro d’Italia op de steile klim en veroverde hij er en passant de roze leiderstrui. Voor Team Jumbo-Visma is Roglic’ zege de 49e overwinning van het seizoen.

 / 

“Het team heeft ontzettend goed werk geleverd vandaag”, aldus Roglic. “We hebben vanaf het begin de race gecontroleerd. Op de plaatselijke ronden waren we vaak mee in de aanval en hebben we de laatste aanvallers ingerekend. Uiteindelijk was het aan mij om het af te maken. Eerlijk gezegd had ik niet al te beste benen. We mogen allemaal erg blij zijn met het resultaat van vandaag. Zonder mijn ploeggenoten was deze overwinning er niet gekomen.”

Daar was niets van gelogen, want met name Robert Gesink, Sepp Kuss, George Bennett en Antwan Tolhoek lieten zich in de finale nadrukkelijk gelden.

“De laatste keer dat ik San Luca beklom, won ik en vandaag win ik weer. Ik vind het een leuke plek hier”, vervolgt Roglic. “Aankomende dinsdag zal ik nog van start gaan in Tre Valli Varesine, om vervolgens mijn seizoen af te sluiten in de Ronde van Lombardije.”

Dat doet de 29-jarige Sloveen hoogstwaarschijnlijk als nummer één van de wereld, want met zijn overwinning versterkte Roglic zijn leidende positie op de ranglijst.

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /