Inloggen
Groenewegen sprint naar etappezege Tour de France

Groenewegen sprint naar etappezege Tour de France

Dylan Groenewegen heeft de zevende etappe in de Tour de France gewonnen. De sprinter van Team Jumbo-Visma drukte in de straten van Chalon-sur-Saône zijn wiel eerder over de streep dan Caleb Ewan en Peter Sagan. Het is voor Team Jumbo-Visma de derde etappezege in deze Tour, nadat de Nederlandse ploeg eerder de openingsetappe en de ploegentijdrit won.

Het is voor de 26-jarige Amsterdammer de elfde zege van het seizoen. De overwinning in deze Touretappe betekent de 38e seizoenszege voor de ploeg van manager Richard Plugge.

“Deze Tour is niet begonnen zoals ik wilde”, aldus een gelukkige Groenewegen. “Het kostte me enkele dagen om te herstellen van de val in de openingsetappe. Vandaag voelde ik me weer goed. We pakten vrij vroeg de kop. Hierdoor raakten we op het einde wat ingesloten. Mike maakte gelukkig wat ruimte, waardoor ik eruit kon komen. Met deze overwinning is mijn Tour geslaagd.”

 / 

Wout van Aert, die net als Tony Martin, Amund Jansen en Teunissen een belangrijke rol vervulde in de sprinttrein, had vertrouwen in de goede afloop. “Bij de laatste sprint was Dylan nog niet helemaal hersteld van zijn valpartij. Vandaag merkte ik dat hij een stuk vrolijker was, maar vooral dat hij meer gebrand was op de overwinning. Het is mooi dat hij het vandaag afmaakt.”

“Ik wilde echt die overwinning. Het lukte niet bij de eerste en tweede kans, maar drie keer is scheepsrecht”, besluit Groenewegen.

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /