Profiel
Zorgeloze elfde etappe Vuelta a España voor Team Jumbo-Visma

Zorgeloze elfde etappe Vuelta a España voor Team Jumbo-Visma

De rode trui van Primoz Roglic is in de elfde etappe van de Vuelta a España niet in gevaar gekomen. De rit van Saint-Palais naar Urdax Dantxarinea werd gewonnen door de Bask Mikel Iturria, die in de veertienkoppige vlucht van de dag zat.

Na diverse vluchtpogingen gaf Team Jumbo-Visma de aanvallers uiteindelijk alle ruimte. De kopgroep bouwde een maximale voorsprong uit van ongeveer achttien minuten, zonder dat dat enig gevaar voor de rode trui van Roglic opleverde.

De leider in de Vuelta kende zodoende een prima dag. “Het was een snelle en pittige start, maar het team deed geweldig werk. Ik ben blij hoe we vandaag de dag doorgekomen zijn. Alles was eigenlijk onder controle. We hebben laten zien hoe sterk we zijn. Ook de jongens die in de eerste week gevallen zijn, bleken weer in orde. We moeten gewoon ons best blijven doen, zo simpel is het. Morgen is weer een gevaarlijke dag, met een korte steile aankomst. We zullen zien hoe de race gaat verlopen. Ik hoop de trui tot in Madrid te dragen. Ik voel me in ieder geval nog erg goed.”

Gerelateerde updates