Profiel
Wederom geen problemen voor Team Jumbo-Visma in tweede etappe Tour of Guangxi

Wederom geen problemen voor Team Jumbo-Visma in tweede etappe Tour of Guangxi

Team Jumbo-Visma kende ook op de tweede dag van de Tour of Guangxi geen problemen. De etappe mondde uit in een hectische massasprint. In de brede straten van Qinzhou finishte Timo Roosen als veertiende.

Daniel McClay ging er met de etappezege vandoor. De Duitser Pascal Ackermann legde voor de tweede dag op rij beslag op de tweede plaats. De strijd om de titel zegekoning 2019 lijkt zo in het voordeel van Dylan Groenewegen beslist te worden. Groenewegen staat vier overwinningen voor op de Duitser, die nog vier etappes in China voor de boeg heeft.

“De etappe was in essentie hetzelfde als die van gisteren”, aldus ploegleider Addy Engels. “Een groep van drie kreeg een voorsprong en werd ingelopen, waarna het peloton mocht gaan sprinten voor de dagzege. Helaas rijden we geen prijs, maar zoals eerder gezegd hebben we ook geen pure sprinter in deze ronde.”

Roosen kreeg steun van zijn ploeggenoten, maar geraakte niet op tijd van voren. “Ik zat samen met Taco van der Hoorn en Bert-Jan Lindeman op rechts. Het idee was om langs deze kant op te schuiven. Er was niet genoeg ruimte, waardoor we naar links moesten om voorin te komen. Inmiddels lag de snelheid al ontzettend hoog en was opschuiven erg lastig. In de laatste paar honderd meter ben ik uiteindelijk door het midden gekomen, maar ik kon niet vrij sprinten. Dat is jammer, maar morgen is er weer een nieuwe kans. Die etappe ligt ons normaal gesproken beter.”

Gree-Tour of Guangxi

Stage 2

Gerelateerde updates