Inloggen
Van Aert sprint naar derde plek in openingsrit Dauphiné			©ASO/Alex BROADWAY

Van Aert sprint naar derde plek in openingsrit Dauphiné

Wout van Aert is naar de derde plek gesprint in de openingsrit van Critérium du Dauphiné. De Belg van Team Jumbo-Visma moest alleen Boasson Hagen en Gilbert voor zich laten in de sprint van het gereduceerde peloton.

De rit van Aurillac naar Jussac ging over geaccidenteerd terrein. De gehele rit werd er hard gereden en de overgebleven koplopers werden in de laatste kilometer pas ingelopen.

“Het is een heel goede start om na de eerste etappe in het wit van de jongerentrui te rijden”, vertelt Van Aert. “De gehele dag verliep voorspoedig. Ik had kracht over in de finale om te kunnen sprinten. Mijn sprint was niet perfect, omdat ik in de laatste bocht snelheid verloor. Dus misschien had er meer ingezeten, maar dit bevestigt dat ik in goede vorm ben. Als er meer kansen komen, zal ik het zeker nog eens proberen.”

Dankzij de vier bonificatieseconden staat Van Aert derde in het algemeen klassement en draagt hij de trui van beste jongere.

De Franse rittenkoers is de eerste meerdaagse World Tour-wedstrijd voor Van Aert. De voorgaande weken heeft hij zich samen met onder anderen Steven Kruijswijk op hoogte op voorbereid.

Kruijswijk kwam probleemloos over de streep. Hij finishte samen met de andere klassementsrenners in het uitgedunde peloton.

 / 
			©ASO/Alex BROADWAY
			©ASO/Alex BROADWAY
©ASO/Alex BROADWAY
©ASO/Alex BROADWAY

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /