Inloggen
Van Aert sprint naar derde plek in openingsrit Dauphiné			©ASO/Alex BROADWAY

Van Aert sprint naar derde plek in openingsrit Dauphiné

Wout van Aert is naar de derde plek gesprint in de openingsrit van Critérium du Dauphiné. De Belg van Team Jumbo-Visma moest alleen Boasson Hagen en Gilbert voor zich laten in de sprint van het gereduceerde peloton.

De rit van Aurillac naar Jussac ging over geaccidenteerd terrein. De gehele rit werd er hard gereden en de overgebleven koplopers werden in de laatste kilometer pas ingelopen.

“Het is een heel goede start om na de eerste etappe in het wit van de jongerentrui te rijden”, vertelt Van Aert. “De gehele dag verliep voorspoedig. Ik had kracht over in de finale om te kunnen sprinten. Mijn sprint was niet perfect, omdat ik in de laatste bocht snelheid verloor. Dus misschien had er meer ingezeten, maar dit bevestigt dat ik in goede vorm ben. Als er meer kansen komen, zal ik het zeker nog eens proberen.”

Dankzij de vier bonificatieseconden staat Van Aert derde in het algemeen klassement en draagt hij de trui van beste jongere.

De Franse rittenkoers is de eerste meerdaagse World Tour-wedstrijd voor Van Aert. De voorgaande weken heeft hij zich samen met onder anderen Steven Kruijswijk op hoogte op voorbereid.

Kruijswijk kwam probleemloos over de streep. Hij finishte samen met de andere klassementsrenners in het uitgedunde peloton.

 / 
			©ASO/Alex BROADWAY
			©ASO/Alex BROADWAY
©ASO/Alex BROADWAY
©ASO/Alex BROADWAY

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /