Shop
Valpartij Leemreize domper voor Team Jumbo-Visma in eerste etappe Burgos

Valpartij Leemreize domper voor Team Jumbo-Visma in eerste etappe Burgos

Team Jumbo-Visma is de eerste wedstrijd na de herstart van het wielerseizoen in de Vuelta a Burgos niet zonder kleerscheuren doorgekomen. De ploeg van Arthur van Dongen en Frans Maassen moest toezien hoe Gijs Leemreize na een zware valpartij de strijd moest staken. Leemreize moest naar het ziekenhuis waar hij door een plastische chirurg succesvol is geopereerd aan zijn gehavende vingertop. Leemreize, die volgend jaar de overstap maakt van het Development team naar de World Tour, maakt het verder naar omstandigheden goed.

Ook Finn Fisher-Black en George Bennett waren betrokken bij de valpartij. Tot dat fatale moment liep alles voorspoedig voor Team Jumbo-Visma. De ploeg reed in de snelle, nerveuze openingsetappe attent voorin en de kopmannen zaten goed gepositioneerd voor de geaccidenteerde finale. Bennett was op de dertiende plaats op het lastige klimmetje naar de aankomst de best geklasseerde renner van het team.

Ploegleider Maassen was na afloop vooral bezorgd over zijn jonge, talentvolle renner. “Nochtans zaten Gijs en de gehele ploeg goed in de wedstrijd tot aan die valpartij. Ze reden allemaal attent voorin en zowel Gijs als Finn heeft goed werk geleverd in dienst van de ploeg. Na de valpartij was het even herbronnen omdat George ook bij de val betrokken was. In de finale was het de bedoeling dat we de kaart van Timo zouden trekken voor de sprint, maar hij reed op zeven kilometer voor de finish lek. Zijn kansen waren toen om zeep. Dat is spijtig, want hij reed heel sterk.”

Gerelateerde updates