Mijn profiel
Top tien voor Van Poppel in chaotische finale Californië

Top tien voor Van Poppel in chaotische finale Californië

Danny van Poppel heeft in de vierde etappe van de Ronde van Californië de negende plaats behaald. In de door valpartijen ontsierde finale moest de sprinter van Team Jumbo-Visma van te ver komen om de opgedane achterstand nog goed te maken. Timo Roosen werd slachtoffer van één van de valpartijen. Hij liep daarbij een breuk in een sleutelbeen op. Zijn wedstrijd zit er derhalve op. Roosen hoeft niet te worden geopereerd. George Bennett bleef - uiteindelijk - tiende in het algemeen klassement.

Aanvankelijk zorgde de etappe voor weinig spektakel. Een kopgroep van vijf renners kreeg een maximale voorsprong van vier minuten en werd ruim voor de finish ingelopen. De slotfase verliep vervolgens chaotisch. Van Poppel zat de laatste kilometer midden in het peloton, waardoor er niet meer in zat dan de negende plek in de daguitslag.

In eerste instantie schoof Bennett op naar de zesde plek in het klassement, maar door een beslissing van de jury werden de ontstane tijdsverschillen teruggedraaid. De Nieuw-Zeelander kreeg op acht kilometer voor de finish te maken met een lekke band, maar kon met behulp van zijn ploeggenoten terugkeren en finishte in het peloton.

Ploegleider Grischa Niermann: “George heeft geluk gehad dat hij na die lekke band terug kon komen. De mannen hebben uitstekend werk geleverd, waardoor hij geen tijd verloor. Dat was heel knap. De beslissing van de jury valt niet in ons voordeel uit, maar we balen vooral ontzettend van de blessure van Timo.”

 / 

Gerelateerde updates