Team LottoNL-Jumbo tankt vertrouwen in California

Team LottoNL-Jumbo tankt vertrouwen in California

De renners van Team LottoNL-Jumbo kwamen zondag met een goed gevoel uit de AMGEN Tour of California. In de laatste etappe van de rittenkoers werd Tom Van Asbroeck nog vijfde en behield Robert Gesink zijn vijfde plaats in het algemeen klassement. Dat klassement werd gewonnen door Peter Sagan (Tinkoff – Saxo), Mark Cavendish (Etixx – Quick Step) won de laatste rit.

“Als ploeg zijn we op de goede weg”, zei ploegleider Erik Dekker na afloop van de laatste etappe in het westen van de Verenigde Staten. “We zijn deze week op vele vlakken gegroeid. We waren blij met het sprinten van Tom Van Asbroeck vandaag. Het vertrouwen dat wij als ploeg in hem hebben, komt nu ook bij hem weer terug. Na zijn valpartijen was hij zijn eigen manier van koersen even kwijt. Nu durft hij die koers weer te varen en daarmee pakte hij vandaag een vijfde plek.”

Goed gevoel
Ook over de uitslag van Robert Gesink is Dekker te spreken. “Zijn prestatie is hoopgevend”, oordeelde hij. “Na Romandië hadden we al een goed gevoel en hier heeft hij laten zien dat hij weer een stap heeft gemaakt. Robert is op de weg terug.” Gesink zelf is ook blij met zijn prestaties in de AMGEN Tour of California. “Ik vertrek hier met een goed gevoel”, zei Gesink. “Het was goed om weer een week mee te doen voor het klassement. Hiermee kan ik door naar het 'echte werk'. Ik ga de komende weken op hoogtestage. Daar ga ik hard werken om de laatste stap te zetten. Daarna wil ik terug op mijn oude niveau zijn. Deze week hebben we een proces doorgemaakt met de mannen. Het is een gemotiveerde ploeg die als team kan knokken. Ik kijk met vertrouwen vooruit.”

Bianchi
Ook op het gebied van materiaal boekt Team LottoNL-Jumbo vooruitgang. “We hebben deze week het effect van de nieuwe tijdritfiets gemerkt”, concludeerde Erik Dekker. “We hebben met Bianchi hard gewerkt en de ploeg heeft veel vertrouwen in het materiaal. De Aquila is snel en goed. De tweede plaats van Jos van Emden in de tijdrit en de goede prestatie van Robert onderstrepen dat.”

Gerelateerde updates