Team LottoNL-Jumbo met streekrenner in Zeeland Seaports

Nick van der Lijke is zaterdag een van de renners met wie Team LottoNL-Jumbo deelneemt aan de Ronde van Zeeland Seaports. De jonge Zeeuw krijgt een kans om zichzelf te laten zien voor thuispubliek.
 
Wat het thuisvoordeel met een renner kan doen, liet Bert-Jan Lindeman afgelopen weekeinde zien. In de Albert Achterhes Pet Ronde van Drenthe finishte hij als tweede.
 
“Ik woon nu in Rotterdam en de wedstrijd leidt niet door mijn geboortestreek Walcheren, maar natuurlijk roept deze wedstrijd een speciaal gevoel bij me op”, aldus Van der Lijke. “Ik wil in mijn eigen provincie graag van voren koersen. Ik verwacht een mooie wedstrijd met wind en kasseien. Het liefst win ik natuurlijk zelf, maar ik hoop vooral dat we als team tot een mooi resultaat kunnen komen.”
 
Merijn Zeeman
Van der Lijke is niet de enige die voor eigen kans mag rijden. “We starten zonder échte kopman”, aldus ploegleider Merijn Zeeman.

“Barry Markus heeft laten zien de weg omhoog te hebben gevonden. Als het op een sprint uitdraait, maakt hij een kans. Mike Teunissen doet het ook heel goed en kan lekker over kasseien dokkeren. Hij is een groot talent dat we stapje voor stapje verder willen brengen. Ik verwacht veel van hem, net als van local hero Nick natuurlijk. Bovendien maakt Tom Van Asbroeck zijn rentree na zijn blessure.”
 
Zeeman wil vooral een gretig team zien in Zeeland. “Barry, Mike, Brian Bulgac en Timo Roosen hebben allemaal in Drenthe gereden. Daar waren we twee keer heel dicht bij een zege. Het geeft aan dat de mannen goed bezig zijn. Ik wil hen in Zeeland een frisse en scherpe wedstrijd zien rijden.”
 
Team line-up:
Brian Bulgac, Nick van der Lijke, Barry Markus, Timo Roosen, Mike Teunissen, Tom Van Asbroeck en Kevin De Weert.
 
Sports Director:
Merijn Zeeman

Gerelateerde updates