Mijn profiel
Team Jumbo-Visma wint Hammer Series na afgelasting Hammer Hong Kong

Team Jumbo-Visma wint Hammer Series na afgelasting Hammer Hong Kong

Team Jumbo-Visma is winnaar van de Hammer Series 2019 na de afgelasting van Hammer Hong Kong. Het team leidde het klassement na het winnen van Hammer Stavanger en de tweede plek in Hammer Limburg.

Deceuninck - Quick-Step eindigt als tweede, terwijl Team Sunweb derde is geworden.

Velon en het Hong Kong Tourism Board (HKTB), de organisator van Hammer Hong Kong en toertocht Hong Kong Cyclothon, maakten vandaag bekend dat de wedstrijd is afgelast door de aanhoudende onrust in Hongkong. Hierdoor gaat Team Jumbo-Visma er met de eindzege vandoor.

 / 

Sportive director Merijn Zeeman: "De Hammer Series zijn de laatste jaren steeds meer gaan leven bij onze renners. Het is mooi om te zien dat dit bij andere teams ook het geval is. Wij benadrukken altijd ‘samen winnen’ en daar is het winnen van de Hammer Series het perfecte voorbeeld van. Het is jammer dat de finale in Hong Kong niet doorgaat, maar we zijn heel blij dat we als winnaars uitgeroepen zijn."

Graham Bartlett, Velon CEO: “We vinden het jammer dat de fans niet te zullen zien hoe de beste teams ter wereld voluit voor de overwinning van Hammer Hong Kong strijden. Maar Team Jumbo-Visma was dit jaar de uitblinker en ze hebben de titel verdiend. We zijn nu al bezig om de Hammer Series voor volgend jaar te organiseren. We kijken uit om terug te keren naar Hong Kong voor de finale van Hammer Series 2020."

Gerelateerde updates