Shop
Team Jumbo-Visma verwelkomt coach Van Dongen

Team Jumbo-Visma verwelkomt coach Van Dongen

De coachstaf van Team Jumbo-Visma wordt uitgebreid met Arthur van Dongen. De 51-jarige Dongenaar werkte de voorbije vier seizoenen als ploegleider bij Team Sunweb. De oud-renner heeft zowel op het hoogste niveau als op opleidingsniveau zijn sporen verdiend en staat bekend als een gedreven en gepassioneerde coach. Bij Team Jumbo-Visma treft Van Dongen tal van oude bekenden, zoals Grischa Niermann, Sierk-Jan de Haan en Mathieu Heijboer met wie hij eerder als ploegleider samenwerkte.

Ook had Van Dongen verschillende renners die hij volgend seizoen mag aansturen al eerder onder zijn hoede, zoals Timo Roosen, Bert-Jan Lindeman, Mike Teunissen, Lennard Hofstede, Antwan Tolhoek en Tom Dumoulin. Toen Dylan Groenewegen namens de nationale selectie als belofte de Ronde van Vlaanderen won, was hij de coach van dienst.

“Het is leuk om de overstap naar Team Jumbo-Visma te maken”, reageert Van Dongen. “Ik ben er blij mee en heb er zin in. Bij Team Sunweb heb ik de opstap naar de beroepsrenners kunnen maken en ik had er ook prima verder gekund, maar ik krijg een mooie kans bij Team Jumbo-Visma en kijk ernaar uit om die te pakken.”

De komst van Van Dongen staat los van de overgang van Tom Dumoulin, die eveneens Sunweb verruilt voor Team Jumbo-Visma.

Gerelateerde updates