Shop
Team Jumbo-Visma trekt Australiër Chris Harper aan

Team Jumbo-Visma trekt Australiër Chris Harper aan

Team Jumbo-Visma heeft zich voor de komende twee jaar versterkt met de Australische klimmer Chris Harper. De 24-jarige renner komt over van het Australische Team BridgeLane en zal in 2020 zijn profdebuut voor de Nederlandse World Tour-ploeg maken.

Harper staat bekend als talentvol klimmer en tijdrijder. Dit seizoen werd hij vierde in de Herald Sun Tour, won hij de Tour of Japan en was hij in alle klassementen en bergetappes de beste in de Tour de Savoie-Mont Blanc.

De vice-kampioen van Australië is in de wolken met zijn overgang naar Team Jumbo-Visma. “Ik heb heel veel zin in het komende seizoen. Ik ben Team Jumbo-Visma erg dankbaar dat ik deze kans in de World Tour krijg. Het is de perfecte omgeving om me te ontwikkelen als renner. Daarbij hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de teamdoelen voor het nieuwe seizoen.”

"Het is de perfecte omgeving om me te ontwikkelen als renner."

Chris Harper

Sportive director Merijn Zeeman van Team Jumbo-Visma over het aantrekken van Harper: “Chris heeft uitgeblonken in het continentale circuit. Wij denken dat er nog meer in zit en geven hem daarom een kans op World Tour-niveau.”

Gerelateerde updates