Mijn profiel
Team Jumbo-Visma sprint naar derde plek op dag twee Hammer Limburg

Team Jumbo-Visma sprint naar derde plek op dag twee Hammer Limburg

Team Jumbo-Visma is op de tweede dag van Hammer Limburg derde geworden. Tijdens de sprintwedstrijd in Sittard, die ging over acht rondes van 12,4 kilometer, pakten Taco van der Hoorn en Paul Martens veel punten.

“Het was zwaar, maar ik had er zin in”, vertelt Van der Hoorn. “Ik ben vanaf de start weggereden met zo’n tien renners. Later kwamen we met z’n vijven te zitten. Ik was niet de snelste, maar werd toch een paar keer derde. Daardoor kon ik aardig wat punten pakken. Daarna nam Paul het van me over.”

Martens was de tweede helft van de Hammer Sprint zeer actief. “We hebben geen sprinter hier, dus in een echte sprint was het lastig geworden om veel punten te behalen. In het begin heeft Taco voor veel punten gezorgd. Daarna reed ik weg met een groep. Ik versloeg een paar keer de op papier snellere mannen, waardoor ik voor behoorlijk wat punten heb gezorgd. Met de derde plek kunnen we, zeker met deze opstelling, heel blij zijn. Het onderdeel van morgen past dit team beter, dus wie weet.”

 / 

Door de derde plek van vandaag en de achtste plek van gisteren start de ploeg morgen als derde in de afsluitende Hammer Chase.

Gerelateerde updates