Inloggen
Team Jumbo-Visma sprint naar derde plek op dag twee Hammer Limburg

Team Jumbo-Visma sprint naar derde plek op dag twee Hammer Limburg

Team Jumbo-Visma is op de tweede dag van Hammer Limburg derde geworden. Tijdens de sprintwedstrijd in Sittard, die ging over acht rondes van 12,4 kilometer, pakten Taco van der Hoorn en Paul Martens veel punten.

“Het was zwaar, maar ik had er zin in”, vertelt Van der Hoorn. “Ik ben vanaf de start weggereden met zo’n tien renners. Later kwamen we met z’n vijven te zitten. Ik was niet de snelste, maar werd toch een paar keer derde. Daardoor kon ik aardig wat punten pakken. Daarna nam Paul het van me over.”

Martens was de tweede helft van de Hammer Sprint zeer actief. “We hebben geen sprinter hier, dus in een echte sprint was het lastig geworden om veel punten te behalen. In het begin heeft Taco voor veel punten gezorgd. Daarna reed ik weg met een groep. Ik versloeg een paar keer de op papier snellere mannen, waardoor ik voor behoorlijk wat punten heb gezorgd. Met de derde plek kunnen we, zeker met deze opstelling, heel blij zijn. Het onderdeel van morgen past dit team beter, dus wie weet.”

 / 

Door de derde plek van vandaag en de achtste plek van gisteren start de ploeg morgen als derde in de afsluitende Hammer Chase.

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /