Inloggen
Team Jumbo-Visma snelt naar tweede plek Hammer Limburg

Team Jumbo-Visma snelt naar tweede plek Hammer Limburg

Team Jumbo-Visma is tweede geworden in Hammer Series Limburg. In de Hammer Chase wisten de geelzwarte renners het voor hen gestarte Bora-Hansgrohe in te halen en na een spannende ontknoping achter zich te houden. Deceunick-QuickStep pakte de eindoverwinning van de Limburgse editie.

Met de tweede plek en de overwinning in Hammer Series Stavanger, twee weken geleden, blijft Team Jumbo-Visma aan de leiding van de Hammer Series. In oktober wordt in Hongkong de finale gereden.

“Het was spannend”, concludeerde een opgeluchte Nico Verhoeven. De ploegleider van Team Jumbo-Visma zag hoe zijn formatie een kat-en-muisspel uitvocht met Bora-Hansgrohe. “Uiteindelijk hebben we wat ingehouden om hun in de sprint achter ons te kunnen houden. We bleven goed aan de kant zodat ze vol door de wind moesten om ons weer voorbij te rijden. Daardoor kwam ook Team Sunweb weer terug. Op het eind viel voor ons alles op z’n plaats. We hielden Bora af, terwijl Sunweb vierde bleef. Dat is gunstig voor ons voor het klassement na twee series.”

Volgens Koen Bouwman was het een spannend gevecht. “We hebben het heel goed gedaan en karakter getoond. In de laatste kilometers gingen we niet meer volle bak, maar hebben we tactiek toegepast. Het is mooi dat we hier tweede zijn geworden.”

 / 

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /