Profiel
Team Jumbo-Visma opnieuw in de aanval in Zwitserland

Team Jumbo-Visma opnieuw in de aanval in Zwitserland

Team Jumbo-Visma heeft voor de tweede dag op rij de aanval gekozen in de Ronde van Zwitserland. Na Bert-Jan Lindeman gisteren, zat vandaag Taco van der Hoorn mee in de vlucht van de dag. De etappe eindigde uiteindelijk in een massasprint.

In de heuvelachtige etappe naar Arlesheim ontstond er al vrij snel een kopgroep van vier renners met Taco van der Hoorn voor Team Jumbo-Visma. Het kwartet kreeg net als gisteren niet meer dan 3,5 minuut voorsprong en werd in de slotfase ingerekend door de sprintersploegen. Floris De Tier was niet fit en gaf op.

“Er waren drie man weg en toen gooiden ze het gat dicht. Daardoor kon ik in eerste instantie niet meespringen”, aldus Van der Hoorn. “Opeens kwam de ruimte er wel en heb ik het toch geprobeerd. Het was een zware inspanning, want de voorsprong was al bijna een minuut. Ik heb echt gas moeten geven. We probeerden zoveel mogelijk het tempo van het peloton aan te houden om dan richting de slotklim te versnellen. Mijns inziens gebeurde dat te vroeg, maar ik ben er vol voor gegaan. We gaan het zeker nog proberen deze week.”

“Dit was ook het plan om proberen mee te zitten in de vroege vlucht”, aldus Sierk-Jan de Haan. “We willen ons deze week laten zien. Gisteren met Bert-Jan en vandaag met Taco. Helaas krijgen de vluchters deze week weinig ruimte waardoor het moeilijk is om voor een verrassing te zorgen.”

Gerelateerde updates