Inloggen
Team Jumbo-Visma op zucht van toptienplek in Arctic Race of Norway

Team Jumbo-Visma op zucht van toptienplek in Arctic Race of Norway

Team Jumbo-Visma behoudt na de derde etappe in de Arctic Race of Norway zicht op een toptienplaats in het klassement. Op de zware slotklim naar Storheia streden Floris De Tier (13e) en Amund Jansen (14e) lang mee van voren.

Met nog een etappe voor de boeg staat De Tier elfde in het klassement op 54 seconden van leider Warren Barguil. Jansen staat twaalfde op 56 seconden.

Na een snelle openingsfase reed er een kopgroep weg met voor Team Jumbo-Visma Danny van Poppel. Het vijftal kreeg maximaal vier minuten, maar werd in de laatste vijf kilometer ingelopen.

“Het was een zware klim”, vond De Tier. “Voor mij had de koers wel wat lastiger mogen zijn in de aanloop naar die klim. Ik hou meer van een zwaardere wedstrijd met zo’n aankomst. We hebben een aanvallende koers gereden als ploeg en met Danny in de kopgroep verliep alles volgens plan. Al bij al was het best een goede dag.”

Jansen beaamt de zwaarte van de klim. “Het was echt heel zwaar met gemiddeldes van boven de tien procent. Dat soort percentages zijn voor mij iets te zwaar met mijn lichaamsbouw. Al heb ik het wel geprobeerd. Het was een leuke poging en de benen voelden goed.”

Gerelateerde updates

Win het unieke La Vuelta-pakket met o.a. de rode trui van Roglič!

Onze Primož Roglič heeft La Vuelta 2019 gewonnen! Een groot succes en dat willen we natuurlijk ook groots vieren. Daarom geeft onze partner Simpel een uniek La Vuelta-pakket weg met daarin o.a. een gesigneerde rode trui, de speciale rode koerspet, en de speciaal ontwikkelde cap waarmee Primož op het...

Doe mee

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

 /