Profiel
Team Jumbo-Visma op zucht van toptienplek in Arctic Race of Norway

Team Jumbo-Visma op zucht van toptienplek in Arctic Race of Norway

Team Jumbo-Visma behoudt na de derde etappe in de Arctic Race of Norway zicht op een toptienplaats in het klassement. Op de zware slotklim naar Storheia streden Floris De Tier (13e) en Amund Jansen (14e) lang mee van voren.

Met nog een etappe voor de boeg staat De Tier elfde in het klassement op 54 seconden van leider Warren Barguil. Jansen staat twaalfde op 56 seconden.

Na een snelle openingsfase reed er een kopgroep weg met voor Team Jumbo-Visma Danny van Poppel. Het vijftal kreeg maximaal vier minuten, maar werd in de laatste vijf kilometer ingelopen.

“Het was een zware klim”, vond De Tier. “Voor mij had de koers wel wat lastiger mogen zijn in de aanloop naar die klim. Ik hou meer van een zwaardere wedstrijd met zo’n aankomst. We hebben een aanvallende koers gereden als ploeg en met Danny in de kopgroep verliep alles volgens plan. Al bij al was het best een goede dag.”

Jansen beaamt de zwaarte van de klim. “Het was echt heel zwaar met gemiddeldes van boven de tien procent. Dat soort percentages zijn voor mij iets te zwaar met mijn lichaamsbouw. Al heb ik het wel geprobeerd. Het was een leuke poging en de benen voelden goed.”

Gerelateerde updates